Nieuwsbericht

Grote belangstelling voor coronavaccinaties

vrijdag 08 januari 2021

Vanaf 11 januari geven wij de eerste vaccinaties aan medewerkers van verpleeg- en verzorgingshuizen en kleinschalige woonvormen. Er is zoveel belangstelling voor vaccinaties bij deze groep, dat we voor de eerste paar weken vol zitten. Dit komt omdat we afhankelijk zijn van de beschikbaarheid en landelijke verdeling van de vaccins. Zodra er weer vaccins beschikbaar komen, berichten wij daarover.

Volgorde van vaccineren bepaalt de Rijksoverheid
We ontvangen regelmatig vragen van mensen die niet tot de eerste doelgroep behoren, maar toch graag snel gevaccineerd willen worden. Denk bijvoorbeeld aan mantelzorgers. Helaas kunnen wij nog geen andere doelgroepen inplannen. De keuze voor de volgorde waarin groepen mensen in aanmerking komen voor vaccinatie, wordt gemaakt door de Rijksoverheid.

Afspraak maken
Zorgmedewerkers die in aanmerking komen voor de vaccinatie ontvangen via hun werkgever een uitnodiging met alle informatie om zich aan te melden. Wij maken zelf geen afspraken voor de coronavaccinatie. Dit verloopt via een landelijk callcenter. Zonder uitnodiging kunnen we iemand helaas niet vaccineren.

Vragen of meer informatie
Lees het antwoord op veelgestelde vragen op coronavaccinatie.nl of bel naar het landelijke informatienummer: 0800 – 1351 (zeven dagen per week 8.00-20.00 uur)