Nieuwsbericht

Uitslag coronatest ook te zien via coronatest.nl

donderdag 15 oktober 2020

Heb jij corona gerelateerde klachten? Bij het maken van een testafspraak krijg je de keuze hoe je de uitslag wilt ontvangen: telefonisch of online. Sinds deze woensdagavond zijn ook de positieve uitslagen van de coronatest te zien op www.coronatest.nl.

Sneller positieve uitslag en weten wat je moet doen
Doordat nu ook de positieve uitslagen online in te zien zijn, ben jij sneller op de hoogte en kan je alvast maatregelen nemen. De GGD belt je ook nog steeds zo snel mogelijk om het bron- en contactonderzoek te starten. Dat blijft belangrijk, om zicht te houden op de mogelijke verspreiding van het virus, bijvoorbeeld ook bij kwetsbare personen of bepaalde locaties.

Uitslag positief? Blijf thuis en informeer je nauwe contacten
Je ontvangt een e-mail zodra de uitslag bekend is. In geval van een positieve uitslag zie je direct hoe jij verdere verspreiding kunt voorkomen. Je leest wat jij en je huisgenoten moeten doen en wat je alvast kunt doen tot de GGD jou belt. Denk hierbij aan het maken van een lijstje met contacten, instructies over wie er op het lijstje moet staan en met welke informatie je contacten kunt informeren.

Zorg dat je telefonisch goed bereikbaar bent
De uitslag ontvang je in principe tussen 8:00 – 20:00 uur, ook in het weekend. De GGD belt je zo snel mogelijk om het bron- en contact onderzoek te starten. Blijf daarom telefonisch goed bereikbaar. Let op: GGD Drenthe belt je met een afgeschermd nummer.

Negatieve uitslag al online gezien?
Is de uitslag negatief en heb je zelf de negatieve uitslag al ingezien op coronatest.nl? Jouw dossier sluit dan automatisch: er volgt geen telefoontje meer. Ook niet wanneer je bij het maken van de testafspraak aangaf de uitslag graag telefonisch te ontvangen.

Geen DigiD? Dan word je altijd gebeld met de uitslag
Je testuitslag inzien via coronatest.nl kan alleen als je inlogt met je DigiD. Heb je geen DigiD? Dan word je altijd gebeld met de uitslag. Heb je 48 uur na je testafspraak nog geen bericht ontvangen? Bel dan met GGD Drenthe, dan onderzoeken we waar dat aan ligt.

Een DigiD aanvragen?
Ga hiervoor naar digid.nl en houd je burgerservicenummer bij de hand. Binnen 3 werkdagen ontvang je dan een brief met een activeringscode.