Nieuwsbericht

Aandacht voor elkaar: initiatieven en verhalen om elkaar door deze tijd te helpen

dinsdag 06 oktober 2020

Door het coronavirus verandert er veel. De kleine en grote veranderingen die we meemaken zijn niet makkelijk. Aandacht hebben voor elkaar helpt. Op aandachtvoorelkaar.nl vind je initiatieven en persoonlijke verhalen om elkaar door deze tijd te helpen.

Hoe doe je mee als gemeente of organisatie?
Het kabinet vraagt aan gemeenten en (maatschappelijke) organisaties, verenigingen en bedrijven om activiteiten te organiseren rondom het thema 'Aandacht voor elkaar'. Laat je inspireren door voorbeelden van goede ideeën en activiteiten. Heb je al een idee en wil je binnenkort een activiteit organiseren? Bekijk dan hoe je kunt meedoen en meld je activiteit aan. Als je meedoet kun je gebruik maken van de campagnetoolkit.

Wat kun je doen als burger?
Je kunt natuurlijk ook zelf een activiteit organiseren rondom het onderwerp ‘Aandacht voor elkaar’.  Bekijk voorbeelden van goede ideeën en activiteiten. Of lees hier meer over hoe je mee kunt doen.

Heb je hulp nodig?
Misschien ben je door de coronacrisis je baan verloren of is er een dierbare overleden en weet je even niet meer wat je moet doen. Dan kan het goed zijn om hulp te zoeken. Iemand die je kan helpen met je geldzaken of met hoe je je voelt. Bekijk alle hulpmogelijkheden.

Initiatieven en welzijnsorganisaties in Drenthe
Op onze website verzamelen wij ook andere initiatieven en welzijnsorganisaties in Drenthe waar jij terecht kan met een hulpvraag. Lees hier meer