Nieuwsbericht

Online hulp voor jongeren met seksuele problemen

dinsdag 05 februari 2013

Bijna veertig procent van de jongeren heeft problemen met seks. Veel jongeren blijven met deze problemen rondlopen omdat ze zich schamen en geen hulp durven zoeken. Die jongeren kunnen vanaf 6 februari 2013 gratis en anoniem online hulp krijgen via vrijfijn.nl.

Doel van de hulp is om door middel van informatie, advies en oefeningen de seksualiteitsproblemen te verminderen of op te lossen. De hulp is een initiatief van Sense Noord-Nederland2 en het RIVM.

Seksuele problemen bij jongeren

Uit recent onderzoek blijkt dat ongeveer 30% van de jongens en 42% van de meisjes regelmatig last heeft van minstens één seksueel probleem. Hierbij kan gedacht worden aan geen zin in seks, niet of moeilijk opgewonden raken, te snel klaarkomen of pijn bij het vrijen. Veel jongeren blijven met deze problemen rondlopen omdat ze zich schamen, vaak niet weten wat er aan te doen is of waar deskundige hulp te krijgen is. Hoe eerder jongeren hulp krijgen des te beter het is voor een gezonde seksuele ontwikkeling.

Kortdurende hulp

Veel seksuele problemen kunnen met kortdurende hulp worden opgelost. Projectleider Jolanda Hiemstra: “Jongeren met seksuele problemen kunnen al jaren terecht bij de spreekuren van Sense. We verwachten dat deze online hulp een mooie toevoeging is die goed past bij de jongerencultuur.” Op vrijfijn.nl kunnen jongeren een vragenlijst invullen om te bepalen of de hulp aansluit op hun problemen. Daarna worden ze gekoppeld aan een hulpverlener. Via een beveiligde omgeving hebben ze contact met de hulpverlener en krijgen ze informatie en oefeningen voorgeschoteld. Het hele traject duurt maximaal 3 maanden.

Zie www.vrijfijn.nl