Nieuwsbericht

Sense.info breidt uit voor homo- en biseksuele jongeren

woensdag 06 maart 2013

Sense.info, een unieke landelijke website met betrouwbare informatie over seksualiteit, liefde en relaties voor jongeren tussen 12 en 25 jaar, breidt uit. De site geeft nu ook informatie speciaal voor lesbische, homo-, en biseksuele jongeren.

Jongeren die bezig zijn hun seksualiteit te ontdekken, vinden zo via één site antwoord op vragen over het ontdekken van hun seksuele voorkeur, het ontmoeten van andere jongeren, coming-out en het omgaan met vooroordelen uit de omgeving.

Sense.info biedt jongeren de mogelijkheid om hulp te vragen via telefoon, e-mail en chat of een afspraak te maken voor een Sense-spreekuur in de buurt.

Verhalen delen

Alle jongeren die al uit de kast zijn, worden opgeroepen hun ervaringen te delen door verhalen van hun coming-out op de site te plaatsen. Voor deze groep is er bovendien informatie te vinden over de fase na het uit de kast komen, coming-in genoemd.

Onderzoek

De uitbreiding van sense.info is het gevolg van onderzoek naar de behoeften van jongeren aan informatie en hulpverlening rondom seksuele gezondheid. Een onderzoek van Rutgers WPF maakt duidelijk dat jongeren behoefte hebben aan informatie over lesbisch, homo of bi zijn. Zij zoeken bij voorkeur via internet antwoorden op hun vragen. Sense.info komt nu aan die behoefte tegemoet.

Samenwerking

Sense.info is een product van Soa Aids Nederland, Rutgers WPF, GGD Nederland, de GGD-centra voor seksuele gezondheid en hun regionale partners, RIVM en ZonMw.