Actueel

Ouderenmishandeling: 'Je ziet het pas als je het gelooft'

13 juni 2013

15 juni is de Internationale dag tegen Ouderenmishandeling

lees verder

Eikenprocessierups weer gesignaleerd

29 mei 2013

Sinds 2009 hebben we in Drenthe te maken met de eikenprocessierups. De rups zal ook dit jaar veelvuldig aanwezig zijn in heel Drenthe. Vanaf juni tot en met augustus kan de rups overlast veroorzaken, doordat hun brandharen bij mensen en dieren ernstige irritaties kunnen geven. Ook eikenbomen kunnen schade oplopen door vraat van de rups. Het uitroeien van de rups is niet mogelijk, beheersen van de uitbreiding wel. De...

lees verder

Inloopspreekuren voor vaccinaties

23 mei 2013

GGD Drenthe start vanaf 29 mei tot en met 19 juli iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur een inloopspreekuur voor last minute reizigers. Dit spreekuur is bedoeld voor mensen die op vakantie gaan naar bijvoorbeeld Roemenië, Kroatië, Egypte of Turkije. Tijdens dit spreekuur worden vaccinaties en gezondheidsadvies gegeven.

lees verder

GGD onderzoekt gezondheid en leefstijl volwassenen

14 mei 2013

Begin april is de GGD Drenthe gestart met een grootschalig gezondheidsonderzoek onder volwassenen. Meer dan 8500 personen van 19 tot en met 64 jaar hebben een vragenlijst ontvangen via de post met vragen over onder meer ziekten en aandoeningen, roken, alcoholgebruik, lichaamsbeweging en de woonomgeving. De GGD benadrukt dat het van belang is om de vragenlijst in te vullen, dit kan nog tot en met eind mei 2013 .

lees verder

VACATURE: Arts openbare gezondheidszorg

24 april 2013

Wij zijn voor RVE Infectieziektebestrijding en voor het team vaccinaties op zoek naar een Arts openbare gezondheidszorg voor 24 uren per week.

lees verder

Tuberculoseonderzoek provinciehuis Assen uitgebreid

24 april 2013

Het tuberculoseonderzoek onder de medewerkers van de provincie Drenthe wordt uitgebreid. Het eerste onderzoek onder de contacten van een medewerker heeft enkele tientallen tbc-besmettingen aangetoond. Om die reden worden alle medewerkers van de provincie Drenthe eind mei onderzocht op tuberculose.

lees verder