Actueel

GGD Drenthe doet massaal onderzoek naar welzijn jongeren

15 oktober 2013

Betrouwbare gegevens over de gezondheid en het welzijn van jongeren zijn onmisbaar voor het jeugdbeleid van Drentse gemeenten. Daarom start GGD Drenthe deze week met een groot onderzoek. Het doel: zoveel mogelijk te weten komen over de gezondheid van de Drentse jeugd. Meer dan tienduizend Drentse leerlingen doen mee.

lees verder

Winnaars prijsvraag 13-jarige meisjes bekend

03 oktober 2013

GGD Drenthe en het Centrum voor Jeugd en Gezin hielden in april een prijsvraag voor meisjes van 13 jaar uit de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen. De vragen gingen over een gezonde leefstijl. De meisjes konden de vragenlijst invullen na hun inenting tegen baarmoederhalskanker. De winnaressen hebben hun prijzen inmiddels in ontvangst genomen.

lees verder

VACATURE: Directeur Publieke Gezondheid

01 oktober 2013

GGD Drenthe is op zoek naar een directeur Publieke Gezondheid: een vrouw of man met visie op de (publieke) gezondheidszorg en een bewezen staat van dienst als organisatie ontwikkelaar ( 0,8 – 1,0 fte. )

lees verder

Vacature: logopedist

30 september 2013

Voor het cluster Jeugdgezondheidszorg zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega voor de functie van logopedist voor 32 uur per week.

lees verder

Landelijk onderzoek naar overgewicht, roken en alcoholgebruik

10 september 2013

Er zijn in Nederland regionale verschillen in het percentage mensen met overgewicht, het percentage rokers en zware drinkers. Dit blijkt uit cijfers van de eerste gezamenlijke Gezondheidsmonitor van GGD’en, het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In 2012 hebben ruim 387.000 volwassenen van 19 jaar en ouder meegedaan aan het grootschalig...

lees verder

VACATURE: jeugdarts

06 september 2013

De GGD Drenthe is actief op een groot gebied van de gezondheid en zorg. In Nederland zijn care en de cure (‘verzorging’ en ‘genezing’), twee goed ingeburgerde begrippen. Bij care spreekt men over verpleeg- en verzorgingshuizen en bijvoorbeeld de thuiszorg. Bij cure spreekt men voornamelijk over ziekenhuizen en huisartsen. De GGD houdt zich echter bezig met de core, de ‘kern’ - onze core business - het voorkomen van...

lees verder