Actueel

Zelf testen? Blijf alert

13 april 2021

Als je géén klachten hebt, kan een coronatest die je thuis kunt doen, soms nuttig zijn. Als extra zekerheid, bijvoorbeeld als je niet thuis kunt werken. Je kunt immers al twee dagen voordat je klachten krijgt besmettelijk zijn voor anderen. En ook wanneer je altijd 1,5 meter afstand houdt kun je soms besmet raken.

lees verder

Zwarte Muisjes: een taboedoorbrekende podcast over psychische problemen rond de zwangerschap

13 april 2021

Hoezo roze wolk? Een op de tien vrouwen krijgt langdurige psychische problemen rond de zwangerschap, zoals een postpartum depressie, angststoornis, psychose of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Hoe is dat en wat kun je eraan doen? In de vijfdelige podcastserie Zwarte Muisjes spreekt journalist Maarten Dallinga met ervaringsdeskundigen en professionals. De eerste aflevering verschijnt maandag 12 april 2021.

lees verder

Nieuwe vaccinatielocatie Hoogeveen in gebruik genomen door GGD

12 april 2021

Vandaag is de derde grote vaccinatielocatie in Drenthe in gebruik genomen door GGD Drenthe. 375 inwoners kregen hun vaccinatie in Hoogeveen. Om zo snel mogelijk te vaccineren, maakten sommige huisartsen vrijdag al gebruik van deze locatie aan De Vos van Steenwijklaan 73. Zij vaccineren andere groepen mensen dan de GGD. Inwoners kunnen voor een coronatest als vanouds terecht aan de Parmentierstraat 2 in Hoogeveen.

lees verder

Geboren in of voor 1951? Maak nu alvast online een vaccinatieafspraak

10 april 2021

Om versneld afspraken te kunnen maken, wordt nu de mogelijkheid geboden voor mensen in de leeftijdsgroep tot en met 1951 om online een afspraak te maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. De groep die hierbij is uitgenodigd, bestaat landelijk uit ruim 500.000 personen. Zij krijgen het vaccin van BionTech/Pfizer. GGD Drenthe heeft inmiddels 3 locaties waar mensen terecht kunnen voor een vaccinatie: in Assen, Emmen en...

lees verder

Wat moet ik weten over vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin?

09 april 2021

Mensen geboren in 1960 of eerder kunnen veilig een prik met AstraZeneca blijven krijgen. Mensen geboren in 1961 of later krijgen een ander vaccin.

lees verder

Ontwikkelingen COVID-19 in Drenthe (weekoverzicht 29 maart – 4 april)

07 april 2021

Na weken van een stijgend aantal positieve testuitslagen is in de afgelopen week het aantal positieve testen gedaald bij alle leeftijdsgroepen. Deze daling komt mogelijk doordat minder mensen zich hebben laten testen tijdens het Paasweekend. De komende dagen zal duidelijk worden of de daling in het aantal positieve testuitslagen doorzet. Als gevolg van de vele besmettingen blijft in Noord Nederland de druk op de...

lees verder