Actueel

Langere wachttijd

31 augustus 2020

Wachten duurt lang en is nooit fijn. Momenteel is het erg druk in de corona callcenters en duurt het vaak langer voordat je terecht kunt voor een testafspraak. Dit is een tijdelijke situatie. Hoe komt dit en wat kun je doen?

lees verder

Verruimde openingstijden coronatestlocatie Meppel

20 augustus 2020

Vanaf maandag 24 augustus is de teststraat in Meppel op maandag, woensdag en vrijdag ook de middagen geopend. De locatie is open om 9.00 en sluit 17.00 uur. De GGD kan zo 140 mensen testen per dag. De afgelopen dagen is er weer een toename in testafspraken. De GGD volgt de ontwikkelingen nauw en als het nodig is, breiden we verder uit.

lees verder

Onderzoek GGD Drenthe naar gedrag bij bestrijding coronavirus

20 augustus 2020

We zijn allemaal al een tijd in de ban van het coronavirus. Veel maatregelen zijn versoepeld, maar het aantal mensen die besmet zijn met het coronavirus loop weer op. De overheid roept op ons aan de maatregelen te houden om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Onze minister-president deed dat deze week nog tijdens de persconferentie. Doen we dit ook? En hoe ervaren we dat? Daarover gaat het vragenlijstonderzoek...

lees verder

Mobiele corona teststraat vanaf 19 augustus in Meppel

18 augustus 2020

Iedereen met (milde) klachten als verkoudheid, keelpijn of koorts kan zich vanaf woensdag 19 augustus, op afspraak, ook in Meppel laten testen op het coronavirus. De mobiele teststraat van GGD Drenthe staat in ieder geval op maandag- woensdag- en vrijdagochtend van 08.30-12.00 uur aan de Jan Huygen van Linschotenstraat in Meppel. Dit is op het voormalig terrein van Houthandel Jan Sok.

lees verder

Help jij de CoronaMelder-app testen?

17 augustus 2020

Het coronavirus is er nog steeds, ook in Drenthe. Om de kans op verspreiding te beperken, start vanaf 17 augustus de praktijktest van de app CoronaMelder. Als Drent kun je meedoen aan de praktijktest.   De app weet niet waar je was of wie je bent. De app gebruikt bluetooth en slaat 14 dagen op of je langere tijd (ca. 15 minuten of langer) dichtbij iemand was. Want: hoe dichterbij je bent, hoe sterker het...

lees verder

Maak nu online je testafspraak via rijksoverheid.nl/coronatest

12 augustus 2020

Iedereen met (milde) klachten die passen bij het coronavirus, kan nu ook online een testafspraak maken en de uitslag van de test bekijken. Dit is een aanvulling op het landelijke afsprakennummer 0800 – 1202 wat dagelijks van 8:00 tot 20:00 uur bereikbaar is.

lees verder