Actueel

Voorrang onderwijspersoneel en zorgmedewerkers bij coronatest

12 september 2020

Op verzoek van minister De Jonge van Volksgezondheid gaan de GGD’en bij de coronatest voorrang geven aan bepaalde beroepsgroepen. Het gaat om onderwijspersoneel en zorgmedewerkers. De GGD’en gaan de uitvoering van de tijdelijke aanpassing van het testbeleid komende week vormgeven.

lees verder

Gezocht: Drentse deelnemer voor in het Stoptoberhuis

11 september 2020

Ook dit jaar organiseert Stoptober weer het Stoptoberhuis in Vinkeveen. Wat zou het mooi zijn als we iemand uit Drenthe in het Stoptoberhuis kunnen terugzien! Wil jij meedoen aan Stoptober en kan je wel wat extra steun gebruiken? Meld je dan voor 17 september.

lees verder

Tekort aan labcapaciteit leidt tot oplopende wachttijden coronatest

10 september 2020

Testen heeft alleen zin wanneer de afgenomen tests vervolgens in een laboratorium geanalyseerd kunnen worden. De maximale labcapaciteit bepaalt daardoor dus ook de maximale testafnamecapaciteit.

lees verder

Start landelijk en regionaal onderzoek naar gezondheid

08 september 2020

Vanaf september 2020 gaat een landelijk gezondheidsonderzoek van start. Dit onderzoek heet de Gezondheidsmeter Volwassenen en Ouderen 2020. In Drenthe ontvangen zo'n 21.000 inwoners de uitnodiging om een vragenlijst in te vullen. Deze valt in de week van 14 september in de bus.

lees verder

Samen 28 dagen stoppen met roken? Dat kan met Stoptober!

04 september 2020

GGD Drenthe en Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) doen ook dit jaar weer mee aan de landelijke campagne Stoptober. Samen met partners in de regio, stimuleren de GGD en VNN rokers om in oktober 28 dagen niet te roken. Dankzij de positieve aanpak, de gezamenlijkheid en de dagelijkse steun via de Stoptober-app en social media, deden de afgelopen jaren al meer dan 320.000 stoppers mee aan Stoptober.

lees verder

Coronateststraat Assen verhuist naar Aziëweg 14.

02 september 2020

GGD Drenthe verplaatst haar coronateststraat in Assen naar een nieuwe locatie. Vanaf zaterdag 5 september kan je voor een test terecht aan de Aziëweg 14. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en geschikt voor de wintermaanden. Door het team van bron- en contactonderzoekers ook aan de Aziëweg te huisvesten, zet de GGD haar personeel efficiënt en flexibel in.

lees verder