Actueel

Controleer op tekenbeten. Ook na bezoek eigen tuin

19 april 2021

Het zonnige voorjaarsweer maakt dat veel mensen de natuur intrekken. Het is erg lekker en goed voor de gezondheid om buiten actief te zijn. Maar we zijn niet als enige actief in de natuur en tuin. Teken zijn dat ook in deze tijd van het jaar. Van 19-23 april is het de Week van de Teek en is er extra aandacht voor het controleren op en het verwijderen van teken.

lees verder

Wanneer en waar krijg je een sneltest bij GGD Drenthe?

17 april 2021

Wat is het verschil tussen de twee testen die de GGD momenteel gebruikt, op welke locaties krijg je een sneltest en wanneer is een PCR-test noodzakelijk?

lees verder

Vaccineren: de meest gestelde vragen en antwoorden

16 april 2021

De regionale GGD bepaalt niet wie welk vaccin krijgt en wie wanneer aan de beurt is. Wij zorgen er wél voor dat zodra er vaccins geleverd zijn, wij zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen kunnen vaccineren. Inmiddels op 3, binnenkort op 4 locaties in Drenthe. Ons doel is niet te overtuigen. Wel om goed te informeren via www.drenthevaccineert.nl en door te verwijzen naar meer informatie. In dit bericht lees je het...

lees verder

Hoe en wanneer kunnen de huidige doelgroepen een afspraak maken?

16 april 2021

In dit bericht lees je welke doelgroepen nu een afspraak kunnen maken, op welke manier én wat mensen die door de huisarts gevaccineerd zouden worden kunnen verwachten.

lees verder

Uitnodiging vaccinatie voor mensen geboren in 1953, 1954 en 1955 snel op de mat

15 april 2021

Om versneld afspraken te kunnen maken wordt nu de mogelijkheid geboden voor mensen in de leeftijdsgroep tot en met 1952 om online een afspraak te maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. De groep die hierbij is uitgenodigd, bestaat uit ruim 200.000 personen. Zij krijgen het vaccin van BionTech/Pfizer. De GGD heeft inmiddels ruim 100 locaties geopend waar mensen terecht kunnen voor een vaccinatie.

lees verder

Herhaalvaccinaties voor reizigers

14 april 2021

Op dit moment zijn onze spreekuren alleen geopend voor personen die beroepsvaccinaties nodig hebben of mensen die een noodzakelijke reis maken. Dit betekent dat het nog niet mogelijk is om een (herhaal)vaccinatie te ontvangen voor een vakantiereis. Gelukkig kan je deze zonder problemen uitstellen. In dit nieuwsbericht lees je de veelgestelde vragen en antwoorden rondom reizen en vaccineren.

lees verder