Actueel

Overzicht Actuele cijfers GGD Drenthe aangepast

28 september 2020

Naast het landelijke coronadashboard toont ook de website van GGD Drenthe een overzicht van actuele cijfers. Sinds dit weekend is dit overzicht iets aangepast. De kaartjes met cijfers per gemeente, tonen nu de cijfers van de afgelopen twee weken, niet vanaf het begin. Dit geeft beter het actuele risico weer, zodat je een beter beeld krijgt hoe het er op dit moment (niet mogelijk maanden geleden) in jouw gemeente voor...

lees verder

Alle basisschoolkinderen mogen met verkoudheid naar school

21 september 2020

Tijdelijk mogen alle kinderen in de basisschoolleeftijd met alleen verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn) naar school. Daarnaast hoeven kinderen tot en met 12 jaar op dit moment niet getest te worden.

lees verder

Voorrang testen zorg en onderwijs: hoe het werkt

21 september 2020

Een deel van het zorg- en onderwijspersoneel krijgt sinds 21 september voorrang bij het maken van een testafspraak en het ontvangen van de uitslag. In dit bericht lees je hoe dit werkt.

lees verder

Stijgende lijn meldingen seksueel geweld Groningen/Drenthe

15 september 2020

Steeds meer slachtoffers van seksueel geweld weten het Centrum Seksueel Geweld (CSG) Groningen/Drenthe te vinden. Het afgelopen jaar stegen de meldingen met 17% ten opzichte van het jaar ervoor. Toch blijven we in het noorden wat achter op de rest van het land. Landelijk was de stijging 28%. Het CSG gaat onderzoeken of dit misschien te maken heeft met de noordelijke nuchtere cultuur.

lees verder

Update praktijktest CoronaMelder

14 september 2020

Om de kans op verspreiding van het coronavirus te helpen beperken, startte op 17 augustus de praktijktest van CoronaMelder. Als Drent kun je nog steeds meedoen aan de praktijktest. Die loopt door, totdat de het gebruik van de app landelijk wordt ingevoerd. Hieronder een update van de test tot nu toe.

lees verder

Jeugdgezondheidszorg voor iedereen via WhatsApp bereikbaar

14 september 2020

Onder ouders, verzorgers en jongeren leven veel vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid. De Jeugdgezondheidszorg (GGD) biedt vanaf 1 september jl. ook een luisterend oor of advies via WhatsApp. Het telefoonnummer 088 24 60 246 is vanaf 8.00 uur en WhatsApp 085 80 81 567 vanaf 9.00 – 17.00 uur bereikbaar.

lees verder