Actueel

Snel een goed antwoord op jouw vraag

15 maart 2021

Heb jij een specifieke vraag over corona, over testen of vaccineren? Hiervoor zijn verschillende informatielijnen en -kanalen beschikbaar.

lees verder

Vaccineren met AstraZeneca gepauzeerd

15 maart 2021

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft op zondag 14 maart besloten dat het vaccin AstraZeneca tot en met 28 maart niet kan worden gebruikt. Dit besluit is op basis van nieuwe informatie van de Nederlandse Medicijnautoriteit CBG tot stand gekomen.

lees verder
CoronaMelder Zo beschermen we elkaar

Coronamelder op pauze? Vergeet dan niet om hem weer aan te zetten!

11 maart 2021

Gebruik jij ook de CoronaMelder-app? Dan kan het soms handig zijn om hem tijdelijk op pauze te zetten, bijvoorbeeld wanneer je je telefoon in een kluisje of een 'telefoonzak' achterlaat. Of als je goed beschermd bent door medische beschermingsmiddelen, op werk of op school. De app houdt dan tijdelijk niet bij of je in de buurt bent van andere CoronaMelder-gebruikers.

lees verder

Binnenkort ook vaccinatielocatie in Meppel

10 maart 2021

Vanaf de tweede helft van april gaat GGD Drenthe vaccineren in Meppel, aan de Eekhorstweg 16. De gemeentewerf van Meppel wordt hiermee een belangrijke plek in de strijd tegen coronavirus.

lees verder

GGD test en vaccineert gratis, pas op voor oplichters!

10 maart 2021

Testen en vaccineren bij GGD Drenthe is altijd gratis. Is er sprake van oplichting? Maak hiervan altijd melding bij de politie.

lees verder

Ontwikkelingen COVID-19 in Drenthe (weekoverzicht 1-8 maart)

09 maart 2021

De eerste positieve effecten van de vaccinaties zijn in Drenthe zichtbaar. We zien minder positieve tests in verpleeghuizen en bij 80-plussers. Ook zijn verpleeghuizen en woonzorgcentra minder vaak de vermoedelijke bron van besmetting. Wel wordt door de versoepelingen en de Britse variant een stijging van het aantal positieve testuitslagen verwacht. Ook in Drenthe. De basisregels blijven dus even belangrijk als...

lees verder