Actueel

Meppel krijgt vaste testlocatie, Emmen breidt uit

09 oktober 2020

De testcapaciteit in Drenthe kan vanaf 12 oktober worden uitgebreid. In Meppel verandert de tijdelijke testlocatie van GGD Drenthe in een vaste locatie, waar inwoners geen drie, maar vijf dagen per week terecht kunnen. De testlocatie in Emmen is voortaan ook in het weekend geopend. Hierdoor kunnen meer mensen met corona gerelateerde klachten dagelijks in Drenthe terecht voor een test.

lees verder

Aftrap communicatie campagne ‘Drenten voor elkaar

07 oktober 2020

Woensdag 7 oktober verrichte de Drentse burgemeesters de aftrap van de communicatie campagne ‘Drenten voor elkaar’. Ook de commissaris van de Koning is ambassadeur. Met deze campagne roepen de bestuurders alle Drenten op om samen sterk te blijven en zich aan de maatregelen te blijven houden.

lees verder

Nieuw: ja/nee lijst prioriteit testen zorgmedewerker

07 oktober 2020

Er is landelijk een nieuwe werkwijze om de onduidelijkheid te verminderen bij zorgprofessionals én de uitkomst minder afhankelijk te maken van ‘wie je aan de lijn krijgt’.

lees verder

Aandacht voor elkaar: initiatieven en verhalen om elkaar door deze tijd te helpen

06 oktober 2020

Door het coronavirus verandert er veel. De kleine en grote veranderingen die we meemaken zijn niet makkelijk. Aandacht hebben voor elkaar helpt. Op aandachtvoorelkaar.nl vind je initiatieven en persoonlijke verhalen om elkaar door deze tijd te helpen.

lees verder

Draag een mondkapje bij bezoek aan de GGD

05 oktober 2020

Vanaf vandaag, maandag 5 oktober 2020, geldt het dringende advies aan bezoekers van onze locaties om een niet-medisch mondkapje te dragen.

lees verder

Aangepast advies gebruik mondmaskers in de zorg

01 oktober 2020

Nu de besmettingscijfers in regio Drenthe oplopen, is het belangrijk preventieve maatregelen te nemen om de meest kwetsbare groepen te beschermen. GGD Drenthe adviseert verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg in de regio met zorg aan risicogroepen gebruik te maken van chirurgische neusmondmaskers (type II R, spatbestendig). Veel organisaties hadden deze maatregel ook al op eigen initiatief ingevoerd.

lees verder