Actueel

Wanneer laat je je kind testen?

23 november 2020

Het testbeleid voor kinderen is uitgebreid. In dit bericht lees je wanneer je je kind het beste wel kunt laten testen.

lees verder

Kinderboerderij De Beekdalhoeve in Assen 250e rookvrije kinderboerderij

20 november 2020

Vanaf 20 november is kinderboerderij De Beekdalhoeve in Assen rookvrij. Het is de 250e kinderboerderij in Nederland waar niet meer gerookt mag worden. Wij moedigen alle sport- en speellocaties in Drenthe aan dit goede voorbeeld te volgen. Evelien Kalisvaart projectmedewerker bij de GGD licht toe: “Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Dat is nu nog niet vanzelfsprekend....

lees verder

Belangrijke informatie over antigeentesten

20 november 2020

Heb je klachten die passen bij het coronavirus? Laat je dan bij voorkeur testen op een GGD-locatie. In Drenthe kun je momenteel heel snel terecht en heb je de volgende dag de uitslag. Op de GGD XL-locatie bij de Martiniplaza in Groningen kan iedereen met klachten nu gratis een antigeentest laten doen. Je hebt de uitslag dan binnen enkele uren. In dit bericht lees je wat belangrijk is om te weten over antigeentesten.

lees verder

Ontwikkelingen COVID-19 in Drenthe

17 november 2020

De daling van het aantal besmettingen verloopt in Drenthe minder snel dan de afgelopen weken. De landelijke maatregelen lijken effect te hebben, maar het is belangrijk dat het aantal besmettingen verder afneemt. Het aantal testen bij GGD Drenthe neemt momenteel ook af. Er is nog veel testcapaciteit over. Dat betekent dat mensen nu zeer snel terecht kunnen. Ook de uitslag volgt snel.

lees verder

Open je ogen voor kindermishandeling

16 november 2020

Een veilig thuis is voor veel kinderen niet vanzelfsprekend. Jaarlijks worden in Nederland circa 119.000 kinderen verwaarloosd, mishandeld of misbruikt. Dat is gemiddeld 1 kind per klas. Jaarlijks sterven naar schatting nog steeds tientallen kinderen aan de gevolgen van kindermishandeling. Om dit probleem aan te pakken, is het belangrijk dat iedereen de ogen opent en in actie komt.

lees verder

Opening nieuwe GGD-testlocatie in Hoogeveen

13 november 2020

Op maandag 16 november openen wij een nieuwe testlocatie aan de Parmentierstraat 2 in Hoogeveen. Door deze extra locatie kunnen nu ook inwoners uit deze omgeving dichter bij huis terecht voor een coronatest.

lees verder