Actueel

Geboren in 1993? Maak alvast online je vaccinatieafspraak!

13 juni 2021

Mensen uit 1993 kunnen vanaf vandaag online een afspraak maken voor vaccinatie met een mRNA-vaccin. Inplannen kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Vanaf volgende week ontvangen zij de uitnodigingsbrief per post.

lees verder

Ontwikkelingen COVID-19 in Drenthe (weekoverzicht 31 mei t/m 6 juni)

08 juni 2021

De daling van het aantal meldingen van positief geteste inwoners met corona, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal IC intensive care opnames zet door. Er is duidelijk een positieve trend. De basismaatregelen, je laten vaccineren en je laten testen bij klachten blijven belangrijk om deze trend voort te zetten.

lees verder

Geboren in 1956 tot en met 1960 en nog niet gevaccineerd? Maak vanaf 5 juni je afspraak bij de GGD

04 juni 2021

Vanaf zaterdag 5 juni bieden de GGD’en 60 tot 64-jarigen, die nog niet gevaccineerd zijn, de mogelijkheid om een afspraak te maken om alsnog gevaccineerd te worden met een mRNA-vaccin. Deze mensen (geboren van 1956 tot en met 1960) hebben eerder een uitnodiging van hun huisarts gekregen om gevaccineerd te worden met AstraZeneca.

lees verder

Actuele informatie over bijschrijven in het gele boekje

04 juni 2021

Sinds vrijdag 4 juni kun je bij GGD Drenthe direct na je prik deze laten bijschrijven in je gele boekje. Heb je je vaccinatie eerder bij een GGD gehad? Dan kun je dit vanaf maandag 7 juni in Drenthe alsnog laten bijschrijven bij 3 speciale 'stempelstraten', als je je eigen gele boekje én je registratiekaart coronavaccinatie meeneemt.

lees verder

Landelijke lijn bijschrijven COVID-vaccinatie in gele boekje gewijzigd

03 juni 2021

Tot nu toe was de landelijke lijn dat de registratiekaart die je direct na je prik bij de GGD krijgt in het gele boekje bevestigd of bewaard kan worden en dat het wachten is op een officieel coronavaccinatiebewijs, dat nu in ontwikkeling is. Omdat GGD’en er verschillend mee om gaan en sommige mensen wel graag een bijschrijving willen, is nu landelijk besloten deze lijn aan te passen. Iedereen die dat wil kan...

lees verder

Janssen-afspraak mag omgezet naar Pfizer/Moderna

02 juni 2021

Heb je een afspraak voor het Janssen vaccin? We zijn eind van de ochtend geïnformeerd dat mensen met een Janssen-afspraak vanaf 13.00 uur de mogelijkheid krijgen voor het Pfizer of Moderna (Meppel) te kiezen.

lees verder