Actueel

Minimaal 21 dagen tussen nieuwe vaccinatieafspraken jongeren onder 18 jaar

21 juli 2021

Minister Hugo de Jonge heeft aangegeven dat de tussenliggende periode tussen twee vaccinaties wordt verkort voor jongeren van 12 t/m 17 jaar. Zij worden gevaccineerd met BioNTech/Pfizer en voor dit vaccin geldt een minimale interval van 21 dagen. De GGD’en gebruiken voortaan voor jongeren onder de 18 jaar deze termijn tussen de vaccinaties bij het maken van nieuwe afspraken.

lees verder

Update: testen voor reizigers weer mogelijk

19 juli 2021

Vanaf morgen, 20 juli, is het weer mogelijk om bij GGD Drenthe een test af te laten nemen voor je reis. Je kunt nu weer bellen voor een afspraak via telefoonnummer 0800-5005. Je kunt dagelijks tussen 08.00 en 20.00 uur bellen voor een afspraak.

lees verder

Eerste vaccinatieafspraak? Als je belt kun je vaak dezelfde dag nog terecht

19 juli 2021

Heb jij nog geen vaccinatie? Als je ons belt kun je voor je eerste prik vaak dezelfde dag of een dag later al terecht op één van onze vaccinatielocaties. Je kunt bellen naar telefoonnummer 0592- 70 97 09. Het gaat alleen om afspraken voor de eerste vaccinatie.

lees verder

Achteraf stempelen gele boekje: vanaf woensdag alleen nog op vaccinatielocaties

19 juli 2021

Vanaf woensdag 21 juli kan je op al onze vaccinatielocaties je vaccinatie achteraf laten bijschrijven in het gele boekje. De stempellocaties in de autoteststraten zijn vanaf deze dag gesloten. Door de vele aanvragen voor het stempelen van het gele boekje was het niet mogelijk om alle extra bezoekers op onze vaccinatielocaties te ontvangen. Inmiddels ontvangen wij veel minder aanvragen voor het achteraf stempelen....

lees verder

Voor het eerst een vaccinatieafspraak inplannen? Nu 28 dagen tussen beide prikken.

19 juli 2021

Iedereen die vanaf vandaag (19 juli) een afspraak maakt voor een mRNA-vaccinatie (BioNTech/Pfizer of Moderna) heeft een interval van 28 dagen tussen beide prikken. Eerder was dit 35 dagen.

lees verder

Afspraak tweede vaccinatie met BioNTech/Pfizer vanaf 16 juli mogelijk

15 juli 2021

Minister Hugo de Jonge heeft, na advies van de Gezondheidsraad, op 6 juli besloten dat mensen die één vaccinatie met AstraZeneca hebben gehad, ervoor kunnen kiezen bij de tweede vaccinatie BioNTech/Pfizer te ontvangen. Hoe mensen, die voor deze mogelijkheid kiezen, een afspraak bij de GGD’en kunnen maken is nu bekend. Ook mensen die de eerste AstraZeneca-vaccinatie niet bij één van de GGD’en hebben gekregen, kunnen nu...

lees verder