Actueel

Webinar zorgprofessionals donderdag 28 januari

21 januari 2021

Stel tussen 15.30-16.15 uur live je vragen aan onze artsen en deskundigen. Tijdens dit webinar zoomen we in op de verschillende varianten van het coronavirus. Ook bespreken we wat je moet doen als er een uitbraak is in een zorginstelling.

lees verder

Tweede vaccinatie van 3 naar 6 weken

21 januari 2021

Hugo de Jonge gaf in de persconferentie van 20 januari aan dat er geen 3, maar 6 weken tussen de eerste en tweede vaccinatie van BioNtech/Pfizer komen. Al gemaakte afspraken blijven gewoon staan. Pas bij het maken van nieuwe afspraken wordt de nieuwe termijn van 6 weken toegepast.

lees verder

Voorkom oplichting in coronatijd; vaccineren en testen door GGD is gratis.

20 januari 2021

Momenteel zijn er weer oplichters actief die mensen opbellen dat ze in aanmerking komen voor een ’versnelde vaccinatie’. Dit zichzelf noemende ’Team Thuiszorg’ geeft de gebelde mensen een datum waarop gevaccineerd kan worden en stuurt vervolgens een tikkie van 71,95 euro. Trap er niet in. Testen en vaccineren door de GGD zijn gratis. Is er sprake van oplichting? Maak hiervan melding bij de politie in uw woonplaats.

lees verder

Ontwikkelingen COVID-19 in Drenthe (weekoverzicht 11 januari 2020 – 17 januari 2021)

19 januari 2021

Het aantal coronabesmettingen in Drenthe daalde de afgelopen week. Er blijven echter grote zorgen over de Britse virusvariant. Ook blijft de zorgcontinuïteit in zorginstellingen zeer zorgelijk. Het aantal clusters in zorginstellingen is verder toegenomen en ook de zorgcontinuïteit in een aantal verpleeg- en verzorgingstehuizen staat nog steeds onder grote druk. Het is ontzettend belangrijk de maatregelen vol te houden...

lees verder

Kinderen testen op corona

19 januari 2021

Sinds 5 januari is het testbeleid voor alle kinderen gelijk, ongeacht hun leeftijd. Zo kunnen we beter zicht krijgen op de verspreiding van Covid-19 - inclusief de Britse variant - bij jonge kinderen (0-12 jaar). Tot de uitslag van de coronatest, blijft je kind thuis.

lees verder

Start vaccinatieronde meningokokkenziekte en baarmoederhalskanker

14 januari 2021

Het RIVM roept jongeren op om dit voorjaar een prik te halen tegen meningokokkenziekte (MenACWY) en baarmoederhalskanker (HPV). GGD Drenthe verzorgt deze vaccinaties in de twaalf Drentse gemeenten. We vaccineren in de periode januari tot en met 6 april 2021.

lees verder