Actueel

Alle basisschoolkinderen mogen met verkoudheid naar school

21 september 2020

Tijdelijk mogen alle kinderen in de basisschoolleeftijd met alleen verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn) naar school. Daarnaast hoeven kinderen tot en met 12 jaar op dit moment niet getest te worden.

lees verder

Voorrang testen zorg en onderwijs: hoe het werkt

21 september 2020

Een deel van het zorg- en onderwijspersoneel krijgt sinds 21 september voorrang bij het maken van een testafspraak en het ontvangen van de uitslag. In dit bericht lees je hoe dit werkt.

lees verder

Stijgende lijn meldingen seksueel geweld Groningen/Drenthe

15 september 2020

Steeds meer slachtoffers van seksueel geweld weten het Centrum Seksueel Geweld (CSG) Groningen/Drenthe te vinden. Het afgelopen jaar stegen de meldingen met 17% ten opzichte van het jaar ervoor. Toch blijven we in het noorden wat achter op de rest van het land. Landelijk was de stijging 28%. Het CSG gaat onderzoeken of dit misschien te maken heeft met de noordelijke nuchtere cultuur.

lees verder

Update praktijktest CoronaMelder

14 september 2020

Om de kans op verspreiding van het coronavirus te helpen beperken, startte op 17 augustus de praktijktest van CoronaMelder. Als Drent kun je nog steeds meedoen aan de praktijktest. Die loopt door, totdat de het gebruik van de app landelijk wordt ingevoerd. Hieronder een update van de test tot nu toe.

lees verder

Jeugdgezondheidszorg voor iedereen via WhatsApp bereikbaar

14 september 2020

Onder ouders, verzorgers en jongeren leven veel vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid. De Jeugdgezondheidszorg (GGD) biedt vanaf 1 september jl. ook een luisterend oor of advies via WhatsApp. Het telefoonnummer 088 24 60 246 is vanaf 8.00 uur en WhatsApp 085 80 81 567 vanaf 9.00 – 17.00 uur bereikbaar.

lees verder

Voorrang onderwijspersoneel en zorgmedewerkers bij coronatest

12 september 2020

Op verzoek van minister De Jonge van Volksgezondheid gaan de GGD’en bij de coronatest voorrang geven aan bepaalde beroepsgroepen. Het gaat om onderwijspersoneel en zorgmedewerkers. De GGD’en gaan de uitvoering van de tijdelijke aanpassing van het testbeleid komende week vormgeven.

lees verder