Actueel

Prikangst en je wilt een corona-vaccinatie?

22 oktober 2021

Een op de vijf mensen is angstig voor een prik. Niet zo gek dus als je hier erg gespannen voor bent. Wil je een corona-vaccinatie, maar ervaar jij hiervan veel stress en durf je niet zo goed? Kom dan ‘ns naar de GGD vaccinatielocatie in Hoogeveen. Tijdens de speciale prikangst-uren helpen ervaren GGD-ers je zoveel mogelijk, waardoor de vaccinatie misschien toch lukt. Eerst even langskomen om te kijken, is prima.

lees verder

Ontwikkelingen COVID-19 in Drenthe (weekoverzicht t/m 17 oktober)

19 oktober 2021

Ten opzichte van vorige week is het aantal coronatesten toegenomen. Ook het aantal positieve testuitslagen is met 61% gestegen. Dat is te zien bij alle leeftijdsgroepen. Het aantal ziekenhuisopnames blijft ook de afgelopen week stabiel. Dat duidt erop dat de vaccinaties effectief blijven tegen ernstige ziekte door COVID-besmetting. Voor een vaccinatie of een coronatest, kun je ook zonder afspraak terecht. De GGD test...

lees verder

Time-out eerste stap om escalatie en geweld te voorkomen

18 oktober 2021

‘Ga even naar buiten, loop een blokje om, slaap er een nachtje over of praat met een vriend die je vertrouwt’, daartoe roept de Time-out campagne van onder meer Veilig Thuis en de Kindertelefoon op.

lees verder

Op Coronatest.nl meteen besmetting doorgeven via CoronaMelder

15 oktober 2021

Iedereen die de eigen positieve testuitslag op de website Coronatest.nl inziet, kan vanaf 14 oktober direct anderen waarschuwen via de CoronaMelder-app.

lees verder

Herstelbewijs ook mogelijk na test door niet-GGD aanbieder

14 oktober 2021

Mensen die elders dan via de GGD een positieve testuitslag kregen, kunnen nu ook een QR-code op basis van een herstelbewijs ophalen in de CoronaCheck-app. Sinds 13 oktober haalt deze app de data ook op uit het systeem voor Bron- en Contact Onderzoek (via HPZone). De app kon voorheen alleen de GGD testuitslagen binnenhalen (via CoronIT).

lees verder

GGD Drenthe vanaf 1 oktober aangesloten bij Groeigids app en ouderchat

30 september 2021

In de Groeigids app vind je betrouwbare informatie over een gezonde zwangerschap, opgroeien en opvoeden. Je vindt er het antwoord op veel vragen. Vanaf 1 oktober ontvangen ouders die wonen in Drenthe ook regionale informatie in de app. Ook kunnen ze vanuit de app chatten met een jeugdverpleegkundige van de GGD.

lees verder