Tijdelijke wijzigingen in onze dienstverlening

Eén van onze taken is het bestrijden van infectieziekten in Drenthe. Samen met vele anderen zetten wij ons in om de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) in te dammen en te begeleiden. Dat blijft de komende tijd nodig. Om dat goed te kunnen blijven doen én vanuit onze zorg voor onze klanten en medewerkers, bieden wij onze dienstverlening waar nodig in een andere vorm aan.

Inloopspreekuren tijdelijk stopgezet
We werken op dit moment alleen op afspraak. De inloopspreekuren op de consultatiebureaus en de inloopspreekuren voor sekswerkers zijn vervallen. We informeren u op het moment dat we de inloopspreekuren weer opstarten. 

Spreekuren reizigers- en beroepsvaccinaties 
vanaf 23 juli 2020 kan je weer bij ons terecht voor advies en vaccinaties. We starten gefaseerd op en beginnen met een spreekuur op maandag en donderdag in Assen. Daarnaast kan je een afspraak maken voor telefonisch advies op maandag en donderdag. Je maakt een afspraak door te bellen naar 0592- 306 244 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 08.00-17.00 uur). Het is op dit moment niet mogelijk om online een afspraak te plannen. Meer informatie vind je in dit nieuwsbericht

Op het consultatiebureau 
Op het consultatiebureau gelden momenteel enkele maatregelen om u, uw kind en onze medewerkers veilig en gezond te houden. Binnen het consultatiebureau houdt iedereen 1,5 meter afstand van elkaar. We bieden op dit moment alleen de consulten aan waarbij een vaccinatie nodig is. De overige consulten doen we zoveel mogelijk telefonisch. 

Voor uw bezoek aan het consultatiebureau gelden deze maatregelen: 

  • Heeft uw kind of iemand anders binnen het gezin verkoudheidsklachten als niezen en hoesten (met of zonder koorts), zeg de afspraak dan af. We plannen dan een nieuw moment. 
  • Als het kind geen klachten heeft dan mag er maximaal één persoon (die ook geen klachten heeft) mee als begeleiding. Neem dus geen broertjes of zusjes mee.

4+ jaar 
Alle spreekuren op basisscholen en voortgezet onderwijs scholen zijn vervallen. Heeft u vragen of zorgen over uw kind, dan kunnen we uiteraard telefonisch contact hebben of beeldbellen met u en/ of uw kind. Schroom niet om contact met ons op te nemen via 088 2460246. Wij helpen u graag. Meer informatie voor ouders/ verzorgers van kinderen vanaf 4 jaar vindt u hier

DTP- en BMR-prik
GGD Drenthe vaccineert volgens het Rijksvaccinatieprogramma, een aantal keer per jaar op diverse locaties in de regio tegen verschillende infectieziekten. De vaccinatieweek tegen difterie, tetanus, polio (DTP), bof, mazelen, rode hond (BMR) is uitgesteld tot na de zomervakantie. Met uitstel van een half jaar voor de vaccinaties DTP en BMR komt de bescherming tegen deze ziekten niet in gevaar.

Vaccinatie MenACWY
In mei en juni hebben we individuele spreekuren georganiseerd voor de MenACWY-vaccinatie. Jongeren geboren in 2006 hebben een uitnodiging ontvangen. Jongeren geboren vóór 2006, die niet gereageerd hebben op eerdere oproepen, krijgen later dit jaar nog de mogelijkheid om de vaccinatie te halen. Het RIVM geeft aan dat dit waarschijnlijk in het najaar is. De jongeren ontvangen t.z.t. een uitnodiging.

HPV-vaccinatie
Eind juni en begin juli organiseren we kleinschalige spreekuren in elke Drentse gemeente om de HPV-vaccinatie te geven. Meisjes die in aanmerking komen voor deze prik hebben van ons een uitnodiging ontvangen.

Stel telefonisch uw vragen 
Heeft u vragen voor de jeugdgezondheidszorg? Komt u in aanmerking voor een COVID-19 test? Wilt u graag contact met het Advies en Meldpunt OGGZ? Op deze pagina vindt u de juiste telefoonnummers. 

Informatie over het coronavirus in Drenthe
Op onze webpagina over het coronavirus vindt u actuele informatie rondom het coronavirus in Drenthe.