Nieuwsbericht

Waterdrinkbekers voor kinderen van 9 maanden

maandag 24 juli 2017

Het consultatiebureau (onderdeel van het Centrum voor Jeugd en Gezin) en JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) deelt sinds deze maand speciale WaterDrinkBekers uit in de gemeente Midden-Drenthe. De bekers zijn voor kinderen van negen maanden oud en worden gedurende een jaar overhandigd aan de ouders.

Weg met de fles en de tuitbeker
Vanaf hun zevende maand kunnen kinderen al uit een beker zonder tuit leren drinken. Dit stimuleert de spraakontwikkeling en zorgt bovendien voor een gezonder gebit. Het veelvuldig gebruiken van een drinkfles en tuitbeker kan -vooral in de bovenste voortanden- gaatjes veroorzaken en ervoor zorgen dat tanden naar voren gaan staan.

Water: een gezonde dorstlesser
Bovendien wordt het belang van gezond drinken – zoals water of thee zonder suiker - vaak onderschat. Om ouders daar bewust van te maken voert JOGG de afgelopen jaren met succes een DrinkWater-campagne. Water is een goede dorstlesser zonder calorieën en vele malen gezonder dan gezoete drankjes! Door het uitdelen van de waterdrinkbekers en een informatiebrochure proberen ze ouders zo vroeg mogelijk te bereiken. Want hoe eerder kinderen beginnen met water drinken uit een gewone beker, hoe beter!