Nieuwsbericht

Update MenACWY vaccinaties 14-jarigen

woensdag 15 april 2020

Jongeren geboren in 2006 krijgen binnenkort persoonlijk een uitnodiging voor de MenACWY- vaccinatie. Dit is de prik tegen meningokokkenziekte. In elke Drentse gemeente worden hiervoor in mei en juni individuele spreekuren georganiseerd.

Geen groepsvaccinaties vanwege coronavirus
Eerder berichtten we al dat groepsvaccinaties vanwege het coronavirus zijn uitgesteld. Vanwege de toename van meningokokkenziekte type W in Nederland is het belangrijk dat de MenACWY-prik nog wel voor de zomervakantie wordt gegeven. Daarom organiseren we in mei en juni individuele spreekuren voor de MenACWY-vaccinatie. 

Jongeren ontvangen een persoonlijke uitnodiging
Jongeren geboren in 2006 ontvangen ongeveer een week van tevoren een persoonlijke uitnodiging voor de vaccinatie. We roepen 5 jongeren per kwartier op. Het tijdstip staat vermeld in de uitnodiging. Het is belangrijk om op tijd te komen. Zo kunnen we jou en 4 anderen binnen dat kwartier een prikje geven. Op die manier kunnen we met elkaar de verplichte afstand van 1,5 meter aanhouden.

Jongeren geboren vóór 2006, die niet gereageerd hebben op eerdere oproepen, krijgen dit jaar alsnog de mogelijkheid om de vaccinatie te halen. Het RIVM laat weten dat dit waarschijnlijk komend najaar is. De jongeren ontvangen t.z.t. een uitnodiging.

Bij vragen bel je naar 088 246 0 246
Bij vragen neem je contact met ons op via 088-246 0 246 (op werkdagen bereikbaar van 08.00 tot 17.00 uur).