Nieuwsbericht

Extra sollicitatiemogelijkheid opleiding forensisch arts

donderdag 10 oktober 2019

Op 1 maart 2020 start aan de NSPOH de vernieuwde tweejarige opleiding tot forensisch arts. Ben je BIG geregistreerd arts en heb je interesse in medische zorg en strafrecht? Solliciteer dan voor 1 januari 2020.

Het werk van een forensisch arts is veelzijdig, spannend en enerverend
Je hebt te maken met slachtoffers van gewelds- of zedenmisdrijven, en met hun directe omgeving of  nabestaanden. Ook ben je verantwoordelijk voor de zorg voor mensen op het politiebureau. Je werkt samen met politie en justitie. Daarom moet je onder meer weten welke taken politie, openbaar ministerie, rechtspraak, rijksoverheid en gemeenten hebben. Het werk van de forensisch arts staat dan ook grotendeels in dienst van het strafrecht. Per 1 maart 2020 start de tweede lichting van de vernieuwde tweejarige profielopleiding tot forensisch arts, met 15 beschikbare plaatsen.

Wanneer kun je solliciteren? 

·      Je bent BIG-geregistreerd arts.

·      Je hebt affiniteit met de forensische geneeskunde en/of klinische ervaring.

·      Je bent communicatief vaardig, flexibel en leergierig.

·      Je bent enthousiast om het vakgebied verder te helpen ontwikkelen.

·      Affiniteit met wetenschappelijk onderzoek is een pré.

Waar ga je werken?
De opleiding is ondergebracht bij de NSPOH. De leer-werkopleiding, ondergebracht bij opleidingsregio’s bestaande uit GGD-en en andere forensische instellingen, focust op:

  • eerstelijns medische zorg
  • forensisch medisch onderzoek
  • rapportage voor het strafrecht en de lijkschouw

Tijdens de tweejarige opleiding loop je een aantal stages bij onder andere de huisartsgeneeskunde en de psychiatrie of verslavingszorg. Als Arts In Opleiding tot Specialist (AIOS) ben je, bij voorkeur fulltime, in dienst bij de SBOH.

Wie is je werkgever?
Gedurende je opleiding ben je in dienst bij de SBOH. Voor informatie over salaris en arbeidsvoorwaarden kijk op de website van de SBOH: www.sboh.nl.

Wil je meer weten?
Ben jij BIG geregistreerd arts met klinische ervaring of aantoonbare interesse in de forensische geneeskunde? En ben je geïnteresseerd in het overlappende gebied van medische zorg en strafrecht? Kijk dan voor nadere informatie over de opleiding, het opleidingsinstituut of de verschillende opleidingsregio’s op https://www.nspoh.nl/opleidingen/opleiding-forensi... of op de website van het Forensisch Medisch Genootschap (FMG) https://www.forgen.nl/opleiding.

Interesse? Solliciteer dan!
Je aanmelding, inclusief sollicitatiebrief, CV en eventueel portfolio, kan je tot 1 januari 2020 insturen via https://www.artsmg.nl/forensisch-2/

Heb je nog vragen?
Met vragen kun je contact opnemen met de instituutsopleider van de NSPOH, Cécile Woudenberg (c.woudenberg@nspoh.nl)