Nieuwsbericht

Ga de uitdaging aan en rook in oktober 28 dagen niet!

vrijdag 06 september 2019

Kun jij 28 dagen stoppen met roken? Ga de uitdaging aan en doe in oktober mee aan Stoptober. Stoptober wordt voor de vijfde keer georganiseerd en geeft jou steun om 28 dagen niet te roken. In de afgelopen jaren zijn al 275.000 stoppers jou voorgegaan. Als zij het kunnen, dan kun jij het ook! Doe mee!

Je doet het niet alleen
De 28 dagen stopperiode start op 1 oktober. Via Facebook, Twitter, Instagram en de Stoptober-app kun je in contact komen met andere deelnemers en ervaringen uitwisselen. In de app ontvang je daarnaast dagelijks tips om vol te houden en kun je bijhouden hoe lang je al bent gestopt. Ook kun je zien wat stoppen betekent voor je gezondheid en wat het je oplevert aan geld. Bij Kruidvat krijg je een gratis Stoptober Magazine; een blad vol inspiratie en steun tijdens Stoptober!

Doe mee!
Doe mee en schrijf je nu in via  www.stoptober.nl. Met het bewijs van inschrijving download je vanaf 26 september gratis de Stoptober-app en maak je gebruik van alle steun die Stoptober biedt. 

Meer ex-rokers dan rokers in Drenthe
Uit het meest recente onderzoek van GGD Drenthe (Gezondheidsmonitor 2016) blijkt dat het percentage rokers in Drenthe hoger ligt dan het landelijk gemiddelde. In 2016 rookt 27% van de Drentse volwassenen tussen de 19 en 65 jaar. Op landelijk niveau is dit 23%. Gelukkig ligt het aandeel ex-rokers in Drenthe met 30% ook hoger dan het landelijke gemiddelde (28%). Dit percentage kan natuurlijk nog verder omhoog. Stoptober is de eerste stap. 

Extra steuntje in de rug nodig?
Heb je een extra steuntje in de rug nodig? VNN opent tijdens Stoptober een pop-up poli waar mensen gratis begeleiding kunnen krijgen bij het stoppen met roken! Ervaar hoe het is om een maand niet te roken, onder deskundige begeleiding van VNN, samen met andere mensen die ook de sprong wagen. Meer informatie en aanmelden via www.vnn.nl/stoptober

Huisartsenpraktijk Westerbork organiseert op 24 september een informatieavond in het Annie Londo Buurthuis. Hier kan iedereen terecht met vragen over (stoppen met) roken. Ze geven voorlichting over gezondheidsrisico’s van roken, waarom het lastig is om te stoppen en hoe je dit kunt aanpakken. In oktober is er iedere woensdag een inloopavond in de huisartsenpraktijk van 18.00 – 19.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie via www.huisartsenpraktijkwesterbork.nl 

Initiatiefnemers
Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, de Alliantie Nederland Rookvrij, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland.