Nieuwsbericht

Vaccinaties? Voor dichtbij en ver weg

maandag 13 mei 2019

De zomer komt eraan. Velen zoeken weer massaal de zon op. Per jaar reizen veel gezinnen naar bestemmingen waar ziekten zoals hepatitis A (geelzucht) voorkomen. Ook in landen die minder risicovol lijken, zoals Marokko, Turkije of Kaapverdië, kunt u besmettelijke geelzucht (hepatitis A) oplopen. Een vaccinatie voorkomt ziekte.

Hepatitis A
Hepatitis A is een ziekte van de lever die wordt veroorzaakt door een virus. Dat krijg je via de mond binnen. Kinderen en ook volwassenen kunnen de ziekte gemakkelijk oplopen. Hepatitis A kan zich na terugkomst van vakantie via de toiletten, deurklinken, kranen en handdoeken verspreiden. Hierdoor worden meer mensen ziek. Met goede voorbereidingen en een vaccinatie zijn veel gezondheidsproblemen te voorkomen.

Meer informatie over hepatitis A en landen waarvoor vaccinaties aanbevolen/verplicht zijn, vindt u op de website van GGD Reisvaccinaties. Hepatitis A is geen onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma. Daarom is het belangrijk om uit te zoeken of u naar een bestemming reist waar dit voorkomt. In dat geval kunt u een afspraak met ons maken.

Maak een afspraak 
U kunt 24 uur per dag online een afspraak maken. Onze spreekuren zijn in Assen, Emmen, Meppel en Hoogeveen. Daarnaast is het mogelijk om telefonisch een afspraak te maken via 0592 - 306 244 (op werkdagen bereikbaar tussen 8.00 – 17.00 uur).

App GGDreistmee
Download de app GGDreistmee om goed voorbereid op reis te gaan.

Fijne vakantie!