Nieuwsbericht

Geen mazelen op Vrije School De Es in Assen

vrijdag 12 april 2019

Gisteren is berichtgeving in de media ontstaan over een mogelijk geval van mazelen op Vrije School De Es in Assen. Vanmiddag is bekend geworden dat het niet om mazelen gaat. De school en de ouders van de kinderen zijn hierover geïnformeerd.

Twee kinderen uit één gezin hadden klachten die mogelijk zouden passen bij mazelen. Naar aanleiding daarvan is de school geïnformeerd. Deze heeft als voorzorgsmaatregel een e-mail naar de ouders van andere leerlingen verstuurd met daarin informatie over mazelen.

Gewoon naar school
Vandaag is door de GGD vastgesteld dat de kinderen zijn gevaccineerd tegen mazelen. Onderzoek door de huisarts heeft uitgewezen dat het inderdaad niet om mazelen blijkt te gaan. Alle kinderen kunnen gewoon naar school en naar de nabijgelegen opvang. Kinderen die gevaccineerd zijn tegen mazelen kunnen deze ziekte in principe niet krijgen.

Meer informatie
Heeft u vragen over dit bericht? Neem gerust contact op via (0592) 306 300.

Kinderen die vaccinaties hebben gemist, kunnen deze alsnog krijgen vanuit het Rijksvaccinatieprogramma. Wilt u een afspraak maken voor een inhaalvaccinatie? Bel dan naar 088-2460246 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 08.00 - 17.00 uur).

Meer informatie over mazelen vindt u op www.rivm.nl/mazelen