Nieuwsbericht

Vaccinaties tegen DTP, BMR en baarmoederhalskanker (HPV)

donderdag 14 maart 2019

Op 16 maart ontvangen ouders/ verzorgers van alle 9-jarige kinderen in Drenthe een uitnodiging om hun kind te laten vaccineren tegen DTP en BMR. Daarnaast versturen we een uitnodiging naar alle meisjes die in 2006 zijn geboren om zich te laten vaccineren tegen baarmoederhalskanker (HPV). De vaccinaties zijn onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma, dat er voor zorgt dat alle kinderen in Nederland goed beschermd worden tegen ernstige ziektes. De groepsvaccinaties zijn verspreid over de hele provincie, hiermee kan elk kind de vaccinatie in zijn/ haar eigen regio ontvangen. Het gaat om de periode 1 t/m 11 april.

Wat is DTP, BMR en HPV?
Alle 9-jarige kinderen krijgen van de GGD de inenting tegen difterie, tetanus, polio (de DTP-prik) en tegen de bof, mazelen en rode hond (BMR-prik). Het gaat om twee prikken in de bovenarm. Lees hier meer over de DTP en BMR vaccinaties


Alle meisjes krijgen in het jaar dat ze 13 worden een uitnodiging voor twee prikken tegen baarmoederhalskanker (HPV). Tussen de eerste en de tweede prik zit een periode van ongeveer zes maanden. We versturen de uitnodigingen naar meisjes die hun eerste prik of hun tweede prik komen halen. Bekijk hier het item van het jeugdjournaal over de HPV prik en de veelgestelde vragen over de HPV-vaccinatie .


Waar en wanneer?

In de uitnodiging lees je waar en wanneer je bent uitgenodigd om een prik te halen. Het gaat om één prik in de bovenarm. Neem de oproepkaart en het vaccinatiebewijs mee als je de prik gaat halen. Kan je niet op het voorgestelde moment komen? Kom dan op één van de andere dagen. Je hoeft dat niet aan ons door te geven.


Vragen?

Heb je vragen? Neem contact met ons op via 088-246 0 246 (werkdagen van 08.00-17.00 uur) of
jgzadministratie@ggddrenthe.nl.