Nieuwsbericht

Nieuwe campagne: kom in actie bij vermoedens van huiselijk geweld

woensdag 06 februari 2019

Vandaag start de nieuwe landelijke campagne ‘Het houdt niet op, totdat je iets doet’ . In de campagne worden omstanders opgeroepen om in actie te komen bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling. Uit recent onderzoek blijkt dat huiselijk geweld en kindermishandeling nog steeds op grote schaal voor komt.

Huiselijk geweld en kindermishandeling is één van de grootste geweldsproblemen in Nederland. De gevolgen zijn groot en vaak levenslang merkbaar. Mensen uit de directe omgeving van slachtoffers van huiselijk geweld vermoeden vaak dat er iets mis is. Uit een recente peiling in opdracht van de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Justitie en Veiligheid (JenV) blijkt dat drie op de tien mensen hun vermoedens alleen met hun partner bespraken of dat ze hier helemaal niet over spraken.

De nieuwe campagne wil mensen daarom aansporen om een eerste stap te zetten bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling. De campagne focust zich de komende maanden op kindermishandeling. Later dit jaar is er aandacht voor ouderenmishandeling en partnergeweld. Kijk op www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl voor meer informatie en concrete handelingsperspectieven.