Nieuwsbericht

40 dagen geen alcohol, doe mee met ‘IkPas’

vrijdag 01 februari 2019

Minder alcohol drinken. Voor veel mensen is dit hét goede voornemen voor het nieuwe jaar. In de praktijk blijkt het vaak moeilijk om vol te houden. Dat is niet erg. Gelukkig kun je op elk moment in het jaar een frisse start maken, bijvoorbeeld door mee te doen aan IkPas! Je kunt je vanaf vandaag aanmelden via www.ikpas.nl.

Ga de uitdaging aan: 40 dagen geen alcohol
IkPas is een initiatief waarbij je dertig of veertig dagen geen alcohol drinkt om eens te kijken wat het met je doet. Dit levert niet alleen persoonlijke voordelen op, ook ben je een voorbeeld in je directe omgeving. Veel deelnemers ervaren positieve lichamelijke veranderingen; ze voelen zich fitter, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid. Bovendien doorbreek je patronen en word je bewuster van je alcoholgebruik. Benieuwd wat het jou op gaat leveren? Ga de uitdaging aan!

De 30 dagen-periode is gestart per 2 januari 2019. Heb je deze gemist? Geen probleem, dit jaar is er een tweede kans. Op 6 maart start de periode waarbij je 40 dagen stopt met drinken.

Ga jij de uitdaging aan?
Je kunt je vanaf 1 februari aanmelden via www.ikpas.nl. Ruim 10.000 deelnemers gingen je al voor! Door je aan te melden, krijg je toegang tot unieke informatie die alleen beschikbaar is voor deelnemers en kan je gebruik maken van de ‘IkPas-coach’: een persoonlijke vraagbaak voor als je advies nodig hebt op moeilijke momenten.

Gezamenlijke ondersteuning
In het Noorden  trekken  de GGD’en samen op met Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN)  om IkPas actief onder de aandacht te brengen bij publiek, organisaties en gemeenten.