Nieuwsbericht

Campagne van start om AED’s en burgerhulpverleners in Drenthe in kaart te brengen

woensdag 21 november 2018

Vandaag is een campagne gestart waarin gemeenten de inwoners van Drenthe oproepen om zich als burgerhulpverlener te registreren. Daarnaast wordt opgeroepen om AED’s aan de buitenkant van het pand te hangen en te registreren, zodat ze voor iedereen beschikbaar zijn. De GGD bracht voor elke gemeente het actuele overzicht van geregistreerde AED’s en burgerhulpverleners in kaart. Met de campagne wordt gepoogd om ook ongeregistreerde AED’s en burgerhulpverleners in kaart te brengen.

Campagne: naoberschap
In de campagne staat “naoberschap” centraal. Zorgen voor elkaar. Wie kan reanimeren, kan een leven redden. Kan een ander reanimeren, dan kan hij of zij mogelijk ook jouw leven redden. Bovendien helpen we elkaar door een AED aan de buitenkant van het pand te hangen. Op deze manier is het dag en nacht, voor iedereen, beschikbaar. Diverse inwoners uit Drenthe werken mee aan de oproep; zorgprofessionals, burgerhulpverleners, ondernemers en sportclubs die een AED aan de buitenkant van het pand hebben opgehangen. De campagne wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage vanuit de Provincie Drenthe.

Zes-minuten-zones
De cruciale tijd bij een hartstilstand is zes minuten. Hoe sneller iemand gereanimeerd wordt, hoe groter de kans op leven én leven met minimale schade. Voor de professionele hulpverlening is het vaak lastig om binnen deze tijd bij een slachtoffer aan te komen. Een burgerhulpverlener kan in die kritieke minuten de eerste hulp opstarten. Het is dan van belang dat alle AED’s aan de buitenkant van een pand hangen, geregistreerd zijn en dat gekwalificeerde burgerhulpverleners in beeld zijn.

Registreer nu
Kun jij reanimeren of heb je een AED? Registreer je dan ook en ga naar www.hartslagnu.nl