Nieuwsbericht

Ga de uitdaging aan en rook in oktober 28 dagen niet!

donderdag 13 september 2018

Kun jij 28 dagen stoppen met roken? Wij dagen je uit om in oktober mee te doen aan Stoptober. Deze landelijke campagne wordt voor de vijfde keer georganiseerd en geeft jou steun om 28 dagen niet te roken. In de afgelopen jaren zijn al bijna een kwart miljoen stoppers jou voorgegaan. Als zij het kunnen, dan kun jij het ook! Doe mee!

Je doet het niet alleen
De 28 dagen stopperiode start op 1 oktober. Via Facebook, Twitter, Instagram en de Stoptober-app kun je in contact komen met andere deelnemers en ervaringen uitwisselen. In de app ontvang je daarnaast dagelijks tips om vol te houden en kun je bijhouden hoe lang je al bent gestopt. Ook kun je zien wat stoppen betekent voor je gezondheid en wat het je oplevert aan geld. Bij Kruidvat krijg je een gratis Stoptober Magazine; een blad vol inspiratie en steun tijdens Stoptober!

Doe mee!
Geen smoesjes meer, jij kunt het! Doe mee en schrijf je nu in via www.stoptober.nl. Met het bewijs van inschrijving download je vanaf 28 september gratis de Stoptober-app en maak je gebruik van alle steun die Stoptober biedt.

Ook Marcel gaat de uitdaging aan. Bekijk hier de smoes, waarom hij nog steeds rookt.

Meer ex-rokers dan rokers in Drenthe
Uit het meest recente onderzoek van GGD Drenthe (Gezondheidsmonitor 2016) blijkt, dat het percentage rokers in Drenthe hoger ligt dan het landelijk gemiddelde. In 2016 rookt 27% van de Drentse volwassenen tussen de 19 en 65 jaar. Op landelijk niveau is dit 23%. Gelukkig ligt het aandeel ex-rokers in Drenthe met 30% ook hoger dan het landelijke gemiddelde (28%).Help mee om het aandeel ex-rokers in Drenthe te vergroten, 28 dagen niet roken is een uitdagende eerste stap. 

Initiatiefnemers
Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland. Stoptober begon in Engeland. Ook daar is de campagne al jaren een succes.