Nieuwsbericht

Minder alcohol drinken als voornemen? Doe dan mee aan IkPas!

dinsdag 13 februari 2018

Minder alcohol drinken... Voor veel mensen was dit hét voornemen voor 2018. Maar in de praktijk blijkt het vaak moeilijk om vol te houden. Dat is niet erg. Gelukkig kun je op elk moment in het jaar een frisse start maken; bijvoorbeeld door mee te doen aan IkPas! Dat is een initiatief waarbij je dertig of veertig dagen stopt met drinken.

Dry January in Engeland en OcSober in Australië; bijna elk land heeft wel een soortgelijke actie. Door mee te doen aan IkPas drink je een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Veel deelnemers ervaren positieve lichamelijke veranderingen; ze voelen zich fitter, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid. Bovendien doorbreek je patronen en word je bewuster van je alcoholgebruik.

De 40 dagen actie loopt van 14 februari tot en met 25 maart. De 30 dagen actie loopt van 1 tot en met 30 maart. Je kunt je aanmelden via www.ikpas.nl.

Ambassadeur Martijn Verschoor
Ex professioneel wielrenner én diabetespatiënt Martijn Verschoor (32) zet zich in als ambassadeur voor IkPas in Drenthe. “Toen ik jonger was dronk ik best vaak alcohol, dat was eigenlijk vanzelfsprekend. Tegenwoordig kies ik vaker voor een alcoholvrij biertje. Als topsporter én diabeet zoek ik altijd balans, want diabetes heb je elke dag.”

Martijn kan genoeg redenen noemen om mee te doen aan de actie: “IkPas is een mooie kans om je bewust te worden van je alcoholgebruik. Het drinken van veel alcohol hangt vaak samen met ongezond eten/ overgewicht, wat weer kan leiden tot diabetes. Door je alcoholgebruik op pauze te zetten kun je die knop omzetten en wordt het gemakkelijker om actiever te leven.”

Gezamenlijke ondersteuning
IkPas wordt in het Noorden ondersteund door VNN, GGD Fryslân, GGD Groningen en GGD Drenthe. De organisaties vinden een bewust drinkpatroon belangrijk en hebben IkPas actief onder de aandacht gebracht bij haar medewerkers en verschillende bedrijven en instellingen.