Nieuwsbericht

Stoppen met roken in oktober

woensdag 06 september 2017

Wil jij stoppen met roken? Doe dan mee aan de 4e editie van Stoptober! Stoptober helpt je om 28 dagen niet te roken. Dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen is de kans 5x groter dat je blijvend stopt met roken. In de afgelopen jaren zijn al meer dan 150.000 stoppers jou voorgegaan. Ga ook de uitdaging aan!

Uit onderzoek blijkt dat het percentage  rokers in Drenthe hoger ligt dan het landelijk gemiddelde.  In 2016 rookt 27% van de Drentse volwassenen tussen de 19 en 65 jaar. Op landelijk niveau is dit 23%. Toch is er ook positief nieuws: het aandeel ex-rokers ligt in Drenthe (30%) hoger dan het nationaal gemiddelde (Gezondheidsmonitor 2016). Help mee om dit percentage te verhogen en doe mee aan Stoptober!

Vanaf vrijdag 8 september kun je je inschrijven via www.stoptober.nl. Met het bewijs van inschrijving kun je de Stoptober-app gratis downloaden en maak je gebruik van alle steun die Stoptober te bieden heeft. De app is vanaf 28 september beschikbaar en geeft informatie over wat stoppen met roken betekent voor je gezondheid. Daarnaast ontvang je dagelijks tips en lees je wat je zoal kunt verwachten in die 28 dagen.

Je doet het niet alleen
De 28 dagen stopperiode start op 1 oktober. Via social media (Facebook, Twitter, Instagram) kun je in contact komen met anderen die hetzelfde doormaken en ervaringen uitwisselen. Alle GGD’en doen mee aan Stoptober en organiseren activiteiten om stoppers te ondersteunen. Zo rijdt ook dit jaar de Stoptober-camper weer door het land. Op 20 september is de camper bij het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Bij de Stoptober-camper kun je terecht voor al je vragen over stoppen met roken.

Initiatiefnemers van Stoptober zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, de Alliantie Nederland Rookvrij, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland.