Nieuwsbericht

‘Groentehapjes startpakket!’ voor ouders in Assen met kinderen van 4 maanden oud

maandag 31 juli 2017

Vanaf 28 juli 2017 ontvangen ouders met kinderen van 4 maanden oud een ‘Groentehapjes startpakket!’ op de consultatiebureaus in Assen. Het gaat om alle locaties: Molenstraat, Tuinstraat en Kloosterveen. Vanaf 4 maanden kunnen baby’s starten met wennen aan vaste voeding. Dit startpakket zit boordevol tips en tools die ondersteunen en helpen bij het wennen.

Pilot
Het initiatief komt van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). In de toekomst wil JOGG dit startpakket mogelijk door heel Nederland aanbieden. Om te kijken hoe het startpakket wordt ontvangen door de ouders is ervoor gekozen om eerst in 20 Nederlandse gemeenten te proefdraaien. Assen is de enige gemeente in Drenthe die hier aan meedoet. 

Doel
Vanaf 4 maanden kunnen baby’s starten met wennen aan vaste voeding. Veel ouders en verzorgers vragen zich af hoe ze hun kind voldoende groente kunnen laten eten. Het startpakket ondersteunt hierbij en geeft tips en tools voor ouders over hoe zij hun baby het beste kunnen laten wennen. Deze tips zijn in samenwerking met het Voedingscentrum opgesteld.

Over JOGG
Assen is één van de Nederlandse  JOGG-gemeenten. Vaart Welzijn werkt samen met andere partners uit de gemeente  aan Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Ze streven naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is.