Aanpassingen in de jeugdgezondheidszorg

Eén van onze taken is het bestrijden van infectieziekten in Drenthe. Samen met vele anderen zetten wij ons in om de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) in te dammen en te begeleiden. Dat blijft de komende tijd nodig. Om dat goed te kunnen blijven doen én vanuit onze zorg voor onze klanten en medewerkers, bieden wij onze dienstverlening waar dit nodig is, in een andere vorm aan.

Inloopspreekuren 0-4 jaar 
Inloopspreekuren op consultatiebureaus komen te vervallen. Heeft u zorgen over uw kind, neem dan contact op via 088 2460246. Zodra wij de inloopspreekuren weer opstarten dan informeren wij u hierover.

Consultatiebureau 
Op het consultatiebureau gelden momenteel enkele maatregelen om u, uw kind en onze medewerkers veilig en gezond te houden. We bieden op dit moment alleen de consulten aan waarbij een vaccinatie nodig is. De overige consulten doen we zoveel mogelijk telefonisch. 

  • Heeft uw kind verkoudheidsklachten als niezen en hoesten (met of zonder koorts), zeg de afspraak dan af zodat deze verzet kan worden.
  • Kom met één begeleider per kind.
  • Neem geen broertjes of zusjes mee.
  • Bent u zelf niet fit, vraag dan iemand anders om met uw kind naar het consultatiebureau te komen.

4+ jaar 
Alle spreekuren op basisscholen en voortgezet onderwijs scholen komen in ieder geval tot na de meivakantie te vervallen. Heeft u vragen of zorgen over uw kind, dan kunnen we uiteraard telefonisch contact hebben of beeldbellen met u en/ of uw kind. Schroom niet om contact met ons op te nemen via 088 2460246. Wij helpen u graag. Meer informatie voor ouders/ verzorgers van kinderen vanaf 4 jaar vindt u hier

Vaccinatieweek HPV, DTP- EN BMR- prik
GGD Drenthe vaccineert volgens het Rijksvaccinatieprogramma, een aantal keer per jaar op 12 verschillende locaties in de regio tegen verschillende infectieziekten. De vaccinatieweek tegen de infectieziekten difterie, tetanus, polio (DTP), bof, mazelen, rode hond (BMR) en baarmoederhalskanker (HPV) van 30 maart t/m 9 april is uitgesteld tot na de zomervakantie. Met uitstel van een half jaar voor de vaccinaties HPV en DTP en BMR komt de bescherming tegen deze ziekten niet in gevaar.

Vaccinatie MenACWY
In mei en juni organiseren we individuele spreekuren voor de MenACWY-vaccinatie. Jongeren geboren in 2006 hebben een persoonlijke uitnodiging voor de vaccinatie ontvangen. We roepen 5 jongeren per kwartier op. Het tijdstip staat vermeld in de uitnodiging. Het is belangrijk om op tijd te komen. Op die manier kunnen we met elkaar de verplichte afstand van 1,5 meter aanhouden.

Jongeren geboren vóór 2006, die niet gereageerd hebben op eerdere oproepen, krijgen dit jaar alsnog de mogelijkheid om de vaccinatie te halen. Het RIVM laat weten dat dit waarschijnlijk komend najaar is. De jongeren ontvangen t.z.t. een uitnodiging.

Leerlingen voortgezet onderwijs
In bijgaand nieuwsbericht vinden leerlingen van het voortgezet onderwijs meer informatie over omgaan met de gevolgen van het coronavirus.