Actueel

Vaccinaties DTP en BMR na de zomer weer hervat

02 juli 2020

In september en oktober hervatten we de vaccinaties voor 9-jarigen tegen BMR en DTP. De vaccinaties tegen difterie, tetanus, polio (DTP), bof, mazelen, rode hond (BMR) werden eerder dit jaar uitgesteld vanwege het coronavirus. Tussen half september en half oktober organiseren we kleinschalige spreekuren in elke Drentse gemeente. Ouders/ verzorgers van kinderen uit 2011 ontvangen in september een oproep.

lees verder

Drentse jongeren roken en drinken minder, de mentale druk neemt toe

30 juni 2020

Met de meeste jongeren in Drenthe gaat het goed. Zij voelen zich gelukkig en ervaren hun gezondheid als (zeer) goed. De leefstijl van de jongeren in Drenthe is verbeterd. Er wordt minder gerookt en gedronken. Dit blijkt uit de Gezondheidsmonitor Jeugd die GGD Drenthe, in samenwerking met het RIVM, in het najaar van 2019 heeft gehouden onder ruim 5300 jongeren uit klas 2 en 4 in Drenthe.

lees verder

5 tips: voorkom oplichting in coronatijd

26 juni 2020

Op diverse locaties in Nederland doen criminelen zich voor als GGD-medewerkers. Zij proberen telefonisch persoonlijke en financiële gegevens te bemachtigen of gaan onaangekondigd langs huizen voor een vaccinatie of de afname van een coronatest. De GGD’en gaan uiterst voorzichtig om met persoonlijke gegevens. Lees de tips en voorkom dat u in de val van een oplichter loopt.

lees verder

Oververhitting of toch koorts?

25 juni 2020

Als de temperatuur lang boven de 25°C blijft kun je last krijgen van oververhitting. Oververhitting kan aanvoelen als koorts, wat ook een symptoom van corona kan zijn. In dit bericht lees je wat je kunt doen als je twijfelt.

lees verder

Uitkomsten onderzoek gedragsmaatregelen en welbevinden

19 juni 2020

Vaker je handen wassen en minimaal anderhalve meter afstand houden: lukt je dat goed? En welk effect heeft corona op je leefstijl? Deze en andere vragen werden eind mei aan 64.000 Nederlanders voorgelegd. In Drenthe vulden 533 inwoners de vragenlijst via Facebook in. In april is een soortgelijke vragenlijst uitgezet.

lees verder

RIVM past adviezen voor kinderen tot en met groep 2 aan

17 juni 2020

Jonge kinderen zijn vaak neusverkouden. Omdat neusverkoudheid een symptoom van het coronavirus kan zijn, konden zij hierdoor vaak niet naar school of de opvang. Na afstemming met het Outbreak Management Team heeft het RIVM de adviezen nu aangepast. Zij kunnen in de meeste gevallen toch naar school en hoeven vaak niet getest te worden.

lees verder