Actueel

Hitteplan in Drenthe actief

24 juni 2019

Het is vandaag warm. En dat blijft de komende dagen zo. Daarom heeft het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu het hitteplan voor het midden, zuiden en oosten van Nederland geactiveerd. Het hitteplan is in feite een waarschuwing voor hitte en de risico’s die dit met zich mee kan brengen. Ook is het een oproep om extra op elkaar te letten.

lees verder

Het is weer tijd voor de BBQ!

13 juni 2019

Het zomerse weer is begonnen en we zijn steeds vaker buiten. Ga je met deze warme dagen barbecueën? Gezellig! Voorkom dat jouw feestje vroegtijdig eindigt; zorg dat je het eten goed klaar maakt. Vlees, vis en salades bederven snel in de warmte en ziek worden wil niemand. Het voedingscentrum geeft 5 tips voor een veilige barbecue die de kans op ziek worden verkleinen.

lees verder

Campagne tegen ouderenmishandeling van start

12 juni 2019

Ouderen moeten zich veilig voelen en veilig zijn. Toch krijgt 1 op de 20 thuiswonende 65-plussers ooit te maken met ouderenmishandeling, blijkt uit recent onderzoek in opdracht van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC). Het gaat hierbij onder andere om lichamelijk geweld, geestelijke mishandeling en financiële uitbuiting. Mensen in de directe omgeving kunnen deze ouderen helpen. Daarom start...

lees verder

5.186 mensen uit Groningen en Drenthe deden in 2018 een SOA-onderzoek: jaarcijfers Sense bekend

28 mei 2019

In 2018 hebben 5.186 mensen uit Groningen en Drenthe Sense Noord-Nederland bezocht voor een onderzoek naar een Seksueel Overdraagbare Aandoening (SOA). Onder de bezoekers is een lichte daling van het percentage jongeren tot 25 jaar die gewaarschuwd zijn en mannen die seks hebben met mannen. Chlamydia komt in beide provincies nog steeds het meest voor en bij gonorroe is een stijgende lijn te zien.

lees verder

GGD Drenthe gesloten op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag

27 mei 2019

Vanwege Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag is GGD Drenthe gesloten op donderdag 30 mei en maandag 10 juni. Ook de consultatiebureaus in Drenthe zijn op deze dagen gesloten. Veilig Thuis Drenthe blijft 24 uur per dag bereikbaar via 0800-2000.

lees verder

Opening twee consultatiebureaus in gemeente Westerveld

27 mei 2019

Met ingang van maandag 3 juni openen wij twee nieuwe consultatiebureaus in de gemeente Westerveld. Vanaf die datum kunt u ook terecht in Dwingeloo en Vledder. Daarnaast blijven de bestaande locaties in Diever, Havelte en Uffelte geopend.

lees verder