Actueel

GGD-artsen te zien in landelijke tv-commercial Ik Zorg

11 december 2019

Artsen maatschappij en gezondheid Hajo Krol en Loes Jaspers van GGD regio Utrecht zijn vanaf nu tot eind december te zien in één van de nieuwe tv-commercials van de landelijke campagne Ik Zorg. Deze campagne is vorig jaar gestart om zorg- en welzijnsprofessionals te steunen en nieuwe medewerkers aan te trekken.

lees verder

Nieuwe jaar fris beginnen? Meld je aan voor IkPas!

09 december 2019

Wil jij het nieuwe jaar goed beginnen? Op 1 januari 2020 gaat IkPas van start! IkPas daagt je uit om 30 dagen geen alcohol te drinken. Doe jij ook mee? Meld je nu aan!

lees verder

Gratis vaccinatie tegen kinkhoest voor zwangere vrouwen

02 december 2019

Vanaf 16 december 2019 krijgen alle zwangere vrouwen in Nederland gratis een vaccinatie tegen kinkhoest aangeboden. De vaccinatie zit vanaf die datum in het Rijksvaccinatieprogramma. Door de moeder te vaccineren is een baby al vóór de geboorte beschermd tegen een kinkhoestinfectie. Vaccineren kan vanaf week 22 in de zwangerschap. Daarom noemen we dit de 22-wekenprik. In Drenthe kunnen zwangere vrouwen de 22-wekenprik...

lees verder

Uitnodiging minisymposium Gezond Gewicht 11 december

28 november 2019

Gezond in Assen (GIDS) organiseert op woensdag 11 december samen met Drenthe Gezond en GGD Drenthe het minisymposium Gezond Gewicht. Iedereen die gezondheid en een gezond gewicht belangrijk vindt is van 14.30-17.00 uur van harte welkom bij de GGD in Assen.

lees verder

Ventileren woning belangrijk voor gezondheid

18 oktober 2019

Nu de temperaturen dalen wijzen we huiseigenaren en huurders op het belang van het ventileren van de woning. We verwarren het luchten van een huis soms met ventileren. Joyce Linnemann, milieugezondheidskundige, licht toe: “Even flink de ramen open en lekker frisse lucht naar binnen. Dat voelt fijn. Maar een half uur na het luchten is de frisheid alweer verdwenen en hopen de ongezonde stoffen zich op. Een huis moet 24...

lees verder

Regenboogvlag wappert voor Coming-Outdag

11 oktober 2019

GGD Drenthe hijst vandaag de regenboogvlag voor Coming-Out dag. Dit betekent dat wij veiligheid, zichtbaarheid en acceptatie van LHBTI-ers (lesbienne, homo, biseksueel, transgender, interseksueel etc.) belangrijk vinden en aandacht geven.

lees verder