Actueel

Minder alcohol drinken als voornemen? Doe dan mee aan IkPas!

13 februari 2018

Minder alcohol drinken... Voor veel mensen was dit hét voornemen voor 2018. Maar in de praktijk blijkt het vaak moeilijk om vol te houden. Dat is niet erg. Gelukkig kun je op elk moment in het jaar een frisse start maken; bijvoorbeeld door mee te doen aan IkPas! Dat is een initiatief waarbij je dertig of veertig dagen stopt met drinken.

lees verder

VACATURE: Neonatale Screeners

13 februari 2018

GGD Drenthe is op zoek naar een Neonatale Screeners

lees verder

Consultatiebureau Ruinerwold: Inloopspreekuur 6 februari komt te vervallen

05 februari 2018

Let op! Het inloopspreekuur aan de Hesselterweg 13 in Ruinerwold komt morgen te vervallen. Het eerstvolgende inloopspreekuur is op dinsdag 20 februari.

lees verder

Hepatitis A bevattende vaccins weer beschikbaar volgens protocol

05 februari 2018

Leveranciers hebben ons laten weten dat er voor 2018 weer voldoende hepatitis A-bevattende vaccins beschikbaar zijn. Dit betekent dat reizigers naar hepatitis A risicogebieden (alle landen buiten West-Europa) weer gevaccineerd kunnen worden. Ook mensen die een herhaling nodig hebben om langdurige bescherming op te bouwen, kunnen weer volgens protocol langskomen.

lees verder

Verscherpte winterregeling voor buitenslapers en slechtbehuisden

05 februari 2018

Volgens de weersvoorspellingen zal de gevoelstemperatuur de komende dagen onder de -10 graden blijven. Daarom stelt GGD Drenthe een verscherpte winterregeling in. De regeling is bedoeld om te voorkomen dat daklozen en mensen met slechte huisvesting gezondheidsrisico’s oplopen door de kou.

lees verder

Hepatitis A vaccins weer beschikbaar

18 januari 2018

Leveranciers hebben ons laten weten dat er voor 2018 weer voldoende hepatitis A-bevattende vaccins beschikbaar zijn. Dit betekent dat reizigers naar hepatitis A risicogebieden (zoals Turkije, Thailand en Afrika) weer volgens de bestaande protocollen kunnen worden gevaccineerd.

lees verder