Actueel

Samenwerking GGD en Aletta Jacobs School of Public Health

12 oktober 2018

Samen met GGD Groningen en GGD Fryslân bezegelen wij onze samenwerking met Aletta Jacobs School of Public Health. Door onze kennis en krachten te bundelen, zetten we ons samen in voor meer gezonde levensjaren in Noord-Nederland. In de samenwerking staat het delen van kennis en expertise op het gebied van gezondheid centraal. Dit wordt uitgedragen via onderwijs, onderzoek, advisering en implementatie.

lees verder

Coming Outdag

11 oktober 2018

Jaarlijks is het op 11 oktober Coming Outdag. Hiermee wordt uitgedragen dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig voelt. Op school, op het werk, op straat, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook.

lees verder

Ga de uitdaging aan en rook in oktober 28 dagen niet!

25 september 2018

Kun jij 28 dagen stoppen met roken? Wij dagen je uit om in oktober mee te doen aan Stoptober. Deze landelijke campagne wordt voor de vijfde keer georganiseerd en geeft jou steun om 28 dagen niet te roken. In de afgelopen jaren zijn al bijna een kwart miljoen stoppers jou voorgegaan. Als zij het kunnen, dan kun jij het ook! Doe mee!

lees verder

Vragen over meningokokkenvaccinatie (update 24-9)

24 september 2018

Maandag 10 september is de vaccinatiecampagne voor Meningokokken Type W gestart. Wij krijgen veel vragen van ouders over het vaccineren van kinderen die buiten de doelgroep van deze campagne vallen. De kans op het krijgen van de meningokokkenziekte is klein. GGD Drenthe vaccineert alleen kinderen die een oproep krijgen volgens het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Een afspraak maken buiten dit programma om, is op dit...

lees verder

VACATURES

17 september 2018

Wij zoeken een: Jeugdarts, Vertrouwensarts, Arts Forensische Geneeskunde, Gedragswetenschapper en Procescoördinator.

lees verder

'Deel dit niet met je vrienden. Haal die prik tegen meningokokkenziekte'

10 september 2018

Met de slogan 'Deel dit niet met je vrienden’ nodigen het RIVM en GGD’en jongeren uit om een prik tegen meningokokkenziekte te halen. Jongeren die geboren zijn tussen 1 mei en 31 december 2004 ontvangen als eerste de uitnodiging. De vaccinatie geeft minimaal vijf jaar bescherming tegen de meningokokbacterie. Bovendien kunnen gevaccineerde jongeren geen anderen besmetten. Hoe meer jongeren de prik halen, hoe minder kans...

lees verder