Actueel

VACATURE: Vertrouwensarts

19 oktober 2017

GGD Drenthe is op zoek naar een Vertrouwensarts.

lees verder

Twee jaar Centrum Seksueel Geweld Groningen/Drenthe; er liggen nog vele kansen

17 oktober 2017

Inmiddels is het twee jaren geleden dat het Centrum Seksueel Geweld Groningen/Drenthe haar deuren opende. Het centrum vangt slachtoffers van aanranding en verkrachting op. De afgelopen periode heeft het centrum tientallen slachtoffers hulp kunnen bieden maar er liggen nog veel kansen voor de toekomst. “Want”, vertelt Peter Strijbosch, coördinator van het Centrum Seksueel Geweld voor de twee noordelijke provincies:...

lees verder

Verspreiding van jodiumtabletten

29 september 2017

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) start op 10 oktober met het versturen van jodiumtabletten naar 1,2 miljoen huishoudens in Nederland. Dit duurt naar verwachting twee weken.

lees verder

Online pesten: pak 't aan!

18 september 2017

Het begin van het schooljaar is hét moment om te werken aan een gezellige en veilige groep. Vandaag start de Week Tegen Pesten. In deze week staat het voorkomen en aanpakken van (online) pesten centraal. In Drenthe geeft de helft van de leerlingen op het voortgezet onderwijs aan dat ze weleens online of via hun telefoon gepest zijn.

lees verder

Stoppen met roken in oktober

06 september 2017

Wil jij stoppen met roken? Doe dan mee aan de 4e editie van Stoptober! Stoptober helpt je om 28 dagen niet te roken. Dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen is de kans 5x groter dat je blijvend stopt met roken. In de afgelopen jaren zijn al meer dan 150.000 stoppers jou voorgegaan. Ga ook de uitdaging aan!

lees verder

Consultatiebureau Emmen Rietlanden tijdelijk gesloten

14 augustus 2017

Het consultatiebureau Emmen Rietlanden is gesloten van dinsdagmiddag 22 augustus 2017 t/m maandag 18 september 2017 in verband met een verbouwing. Het inloopspreekuur komt in deze periode te vervallen. U kunt terecht bij het inloopspreekuur van het consultatiebureau aan de Boermarkeweg 58 in Emmen. Hier zijn inloopspreekuren op maandag van 13.00 – 13.30 uur en donderdag van 08.30 – 09.00 uur.

lees verder