Actueel

40 dagen geen druppel: IkPas start op 26 februari

14 februari 2020

In 2020 zetten heel veel Nederlanders weer het alcoholgebruik op pauze. Eerst tijdens ‘Dry January’ en vanaf 26 februari start de volgende periode van IkPas. ’40 dagen geen druppel’ van 26 februari tot en met 5 april. Doe jij ook mee? Meld je nu aan!

lees verder

Vragen en antwoorden rondom coronavirus

07 februari 2020

In China is een uitbraak van een nieuw coronavirus. De meeste patiënten hebben koorts en luchtwegklachten. De Chinese autoriteiten onderzoeken het virus en de bron van de besmettingen. Ze nemen maatregelen om verdere verspreiding tegen te gaan. Het ministerie Buitenlandse Zaken adviseert over het reizen naar China. Kijk voor het meest actuele reisadvies op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ben je...

lees verder

Aandacht voor gehoor tijdens Week van het Oorsuizen

03 februari 2020

Stel je eens voor. Vierentwintig uur per dag herrie in je hoofd. Wat als je altijd een ruis, piep, brom, fluit, suis of een ander geluid hoort? Ruim 1 miljoen mensen in Nederland hebben hiermee te maken. Het aantal stijgt, vooral onder jongeren. Van 4 tot en met 10 februari 2020 organiseert Stichting Hoormij voor de 6e keer de Week van het Oorsuizen. GGD Drenthe besteedt in deze week extra aandacht aan het voorkomen...

lees verder

Zorgwekkende situatie? Bel het Advies en Meldpunt OGGZ

10 januari 2020

Niet iedereen die hulp nodig heeft, wil of durft daarom te vragen. Professionals, familie of buren merken vaak als eerste dat het niet goed gaat met iemand. Het Advies en Meldpunt OGGZ is op werkdagen bereikbaar voor het beantwoorden van vragen, het melden van zorgen en het meedenken en adviseren bij complexe zorgwekkende situaties. 

lees verder

Vijfde carbidcampagne 'Wie is de BOCK?' van start

16 december 2019

Een echte BOCK heeft doppen op! Dat is dit jaar de boodschap van de BOCK-campagne, de veiligheidscampagne rondom carbidschieten. Met een knallend startschot én de juiste gehoorbescherming is vandaag de vijfde editie van start gegaan. “Een carbidknal is al gauw 120 db: het gebruik van 'oorbehoedsmiddelen' is dus zeker aan te raden!" aldus Christa Fuller, KNO-arts bij Treant.

lees verder

GGD-artsen te zien in landelijke tv-commercial Ik Zorg

11 december 2019

Artsen maatschappij en gezondheid Hajo Krol en Loes Jaspers van GGD regio Utrecht zijn vanaf nu tot eind december te zien in één van de nieuwe tv-commercials van de landelijke campagne Ik Zorg. Deze campagne is vorig jaar gestart om zorg- en welzijnsprofessionals te steunen en nieuwe medewerkers aan te trekken.

lees verder