Actueel

Nationaal Preventieakkoord geeft boost aan Drentse gezondheidsinitiatieven

27 november 2018

Op vrijdag 23 november is het Nationaal Preventieakkoord ondertekend. Er zijn landelijk concrete doelen afgesproken om roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik fors terug te dringen. Het akkoord zorgt voor een beweging en is een steun in de rug voor de lokale – en regionale initiatieven die er al zijn in Drenthe.

lees verder

Campagne van start om AED’s en burgerhulpverleners in Drenthe in kaart te brengen

21 november 2018

Vandaag is een campagne gestart waarin gemeenten de inwoners van Drenthe oproepen om zich als burgerhulpverlener te registreren. Daarnaast wordt opgeroepen om AED’s aan de buitenkant van het pand te hangen en te registreren, zodat ze voor iedereen beschikbaar zijn. De GGD bracht voor elke gemeente het actuele overzicht van geregistreerde AED’s en burgerhulpverleners in kaart. Met de campagne wordt gepoogd om ook...

lees verder

Wat doe jij als je je zorgen maakt over een kind?

19 november 2018

Van 19 tot 25 november 2018 is het de Week tegen Kindermishandeling. Aandacht voor het handelen bij vermoedens van kindermishandeling blijft hard nodig! In 2017 ontving Veilig Thuis Drenthe 2344 adviesvragen en werden er 2035 meldingen gedaan van huiselijk geweld en/of kindermishandeling.

lees verder

Week van de Mediawijsheid

16 november 2018

Vandaag start de Week van de Mediawijsheid! Een initiatief van Mediawijzer om aandacht te vragen voor het belang van mediawijsheid voor kinderen.

lees verder

Koude dagen voor de deur: winterregeling actief

16 november 2018

De koude dagen en nachten komen er weer aan, daarom stelt GGD Drenthe een winterregeling in. De regeling is bedoeld om te voorkomen dat daklozen en slechtbehuisden gezondheidsrisico’s oplopen door de kou. Inwoners van Drenthe die zich zorgen maken om iemand worden opgeroepen om dit te melden.

lees verder

Ventileren woning belangrijk voor gezondheid

15 november 2018

Nu de temperaturen dalen wijzen we huiseigenaren en huurders op het belang van het ventileren van de woning. We verwarren het luchten van een huis soms met ventileren. Ard van Pelt, milieugezondheidskundige, licht toe: “Even flink de ramen open en lekker frisse lucht naar binnen. Dat voelt fijn. Maar een half uur na het luchten is de frisheid alweer verdwenen en hopen de ongezonde stoffen zich op. Een huis moet 24 uur...

lees verder