Actueel

Controleer op tekenbeten, ook na bezoek eigen tuin

08 april 2020

Nu we zoveel mogelijk thuis en in onze eigen tuin verblijven, denkt u misschien niet direct aan teken. De hoge temperaturen maken echter dat teken al vroeg actief zijn dit jaar. Teken zitten vooral in hoog gras, op struiken, varens of tussen bladeren. Ze stappen als het ware over op passerende dieren en op mensen. Dus ook in uw eigen tuin.

lees verder

Adviezen en tips voor mentale gezondheid van professionals en inwoners

03 april 2020

De gevolgen van de coronamaatregelen raken ons allemaal, zowel in ons privéleven als in het werk. Het is voor iedereen improviseren en aanpassen, dit geldt voor individuen en organisaties. Daarom is het extra belangrijk om op jezelf en op elkaar te letten. Niet alleen op familie, vrienden en collega’s, maar zeker ook op mensen die afhankelijk zijn van anderen.

lees verder

Tijdelijke wijzigingen in onze dienstverlening

02 april 2020

Eén van onze taken is het bestrijden van infectieziekten in Drenthe. Samen met vele anderen zetten wij ons in om de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) in te dammen en te begeleiden. Dat blijft de komende tijd nodig. Om dat goed te kunnen blijven doen én vanuit onze zorg voor onze klanten en medewerkers, bieden wij onze dienstverlening tot 28 april waar dit nodig is, in een andere vorm aan.

lees verder

Laatste ontwikkelingen coronavirus (COVID-19) in Drenthe

27 maart 2020

Dit overzicht betreft alleen alle vastgestelde besmettingen in Drenthe. Dit geeft een onvolledig beeld, omdat alleen een beperkte groep mensen nog getest wordt. De meeste testen vinden plaats bij: • mensen die bij opname in het ziekenhuis verdacht worden van COVID-19; • zorgmedewerkers met klachten en die werkzaamheden uitvoeren waarin ze niet of nauwelijks vervangen kunnen worden; • kwetsbare mensen, als dat...

lees verder

Tijdelijke stop gehoorscreening bij pasgeboren baby’s

26 maart 2020

De gehoorscreening bij pasgeboren baby’s is tijdelijk stopgezet. Het RIVM heeft deze beslissing genomen om de kans op nieuwe besmettingen met het coronavirus te verkleinen. Het moment waarop de gehoorscreening weer start hangt af van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De hielprik gaat wél door.

lees verder

Vaccinaties HPV, DTP- en BMR- prik en meningokokken uitgesteld

16 maart 2020

De vaccinatieweek tegen de infectieziekten difterie, tetanus, polio (DTP), bof, mazelen, rodehond (BMR) en baarmoederhalskanker (HPV) van 30 maart t/m 9 april gaat niet door en wordt uitgesteld tot na de zomervakantie. Ook de vaccinatie tegen de meningokokkenziekte voor 14-jarigen wordt uitgesteld. Deze prik wordt echter nog wel voor de zomervakantie gegeven. Dit besluit is genomen op basis van de landelijke...

lees verder