Actueel

'Deel dit niet met je vrienden. Haal die prik tegen meningokokkenziekte'

06 februari 2019

Jongeren geboren tussen 1 januari en 1 mei 2004 en alle jongeren uit 2001 en 2002 ontvangen op 16 februari een uitnodiging om een prik te halen tegen meningokokkenziekte. De vaccinatie geeft minimaal vijf jaar bescherming tegen de meningokokbacterie. Bovendien kunnen gevaccineerde jongeren geen anderen besmetten. Hoe meer jongeren de prik halen, hoe minder kans de bacterie krijgt om mensen ziek te maken.

lees verder

Nieuwe campagne: kom in actie bij vermoedens van huiselijk geweld

06 februari 2019

Vandaag start de nieuwe landelijke campagne ‘Het houdt niet op, totdat je iets doet’ . In de campagne worden omstanders opgeroepen om in actie te komen bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling. Uit recent onderzoek blijkt dat huiselijk geweld en kindermishandeling nog steeds op grote schaal voor komt.

lees verder

Aandacht voor het gehoor tijdens Week van het Oorsuizen

04 februari 2019

Stel je eens voor. Vierentwintig uur per dag herrie in je hoofd. Wat als je altijd een ruis, piep, brom, fluit, suis of een ander geluid hoort? Ruim 1 miljoen mensen in Nederland hebben hiermee te maken. Het aantal stijgt, vooral onder jongeren. Van 4 tot en met 9 februari 2019 organiseert Stichting Hoormij voor de 5e keer de Week van het Oorsuizen. Ook GGD Drenthe besteedt in deze week extra aandacht aan voorlichting...

lees verder

40 dagen geen alcohol, doe mee met ‘IkPas’

01 februari 2019

Minder alcohol drinken. Voor veel mensen is dit hét goede voornemen voor het nieuwe jaar. In de praktijk blijkt het vaak moeilijk om vol te houden. Dat is niet erg. Gelukkig kun je op elk moment in het jaar een frisse start maken, bijvoorbeeld door mee te doen aan IkPas! Je kunt je vanaf vandaag aanmelden via www.ikpas.nl.

lees verder

Voorlezen belangrijk voor taalontwikkeling

24 januari 2019

Van 23 januari tot en met 2 februari 2019 zijn de Nationale Voorleesdagen. Het doel van deze dagen is het stimuleren van voorlezen.

lees verder

Winterregeling: meld daklozen en slechtbehuisden bij kou

24 januari 2019

Zodra de gevoelstemperatuur meer dan drie dagen onder de -5 graden is, gaat de winterregeling in. Deze regeling is bedoeld om te voorkomen dat daklozen en slechtbehuisden gezondheidsrisico’s oplopen door de kou. Maakt u zich zorgen over iemand die buiten slaapt? Meld dit dan via 088-24 60 240.

lees verder