Actueel

Ventileren woning belangrijk voor gezondheid

18 oktober 2019

Nu de temperaturen dalen wijzen we huiseigenaren en huurders op het belang van het ventileren van de woning. We verwarren het luchten van een huis soms met ventileren. Joyce Linnemann, milieugezondheidskundige, licht toe: “Even flink de ramen open en lekker frisse lucht naar binnen. Dat voelt fijn. Maar een half uur na het luchten is de frisheid alweer verdwenen en hopen de ongezonde stoffen zich op. Een huis moet 24...

lees verder

Regenboogvlag wappert voor Coming-Outdag

11 oktober 2019

GGD Drenthe hijst vandaag de regenboogvlag voor Coming-Out dag. Dit betekent dat wij veiligheid, zichtbaarheid en acceptatie van LHBTI-ers (lesbienne, homo, biseksueel, transgender, interseksueel etc.) belangrijk vinden en aandacht geven.

lees verder

Extra sollicitatiemogelijkheid opleiding forensisch arts

10 oktober 2019

Op 1 maart 2020 start aan de NSPOH de vernieuwde tweejarige opleiding tot forensisch arts. Ben je BIG geregistreerd arts en heb je interesse in medische zorg en strafrecht? Solliciteer dan voor 1 januari 2020.

lees verder

Listeriabacterie in vleeswaren

04 oktober 2019

Diverse soorten vleeswaren van het snijbedrijf Offerman zijn vandaag teruggeroepen omdat er de listeriabacterie in kan zitten. Onder andere Jumbo, Sligro en Aldi hebben vleeswaren uit de winkels gehaald.

lees verder

Groot gezondheidsonderzoek Drentse jongeren

16 september 2019

GGD Drenthe onderzoekt dit najaar de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van jongeren in klas 2 en 4 van het voortgezet onderwijs. Dit onderzoek heet de Gezondheidsmonitor Jeugd. In Drenthe doen 25 scholen mee. Ouders, verzorgers en leerlingen ontvangen informatie over het onderzoek via school.

lees verder

Ben jij 16 of 17 jaar en heb je nog geen HPV prik gehad? Dit is je kans!

16 september 2019

Afgelopen weekend hebben meisjes in Drenthe van 16/17 jaar een oproep ontvangen om zich alsnog te laten vaccineren tegen HPV. HPV is onder andere de veroorzaker van baarmoederhalskanker. Als de meisjes (geboren in 2002 en 2003) nog geen prik hebben gehaald op jongere leeftijd, dan krijgen ze nu alsnog de kans om zich te beschermen tegen HPV.

lees verder