Actueel

Consultatiebureau Rietlanden 22 augustus t/m 18 september 2017 gesloten

12 mei 2017

Consultatiebureau Rietlanden is in verband met een verbouwing gesloten van dinsdagmiddag 22 augustus 2017 t/m maandag 18 september 2017.

lees verder

Reizigers Hoogeveen halen prik en advies nu in Het Klooster

09 mei 2017

Wie goed beschermd op reis wil gaan én gezond weer terug wil komen gaat naar de GGD voor vaccinatie en advies. Het team Reizigerszorg Hoogeveen van GGD Drenthe verhuist vanaf 19 mei naar Het Klooster, Brinkstraat 5 in Hoogeveen. Elke vrijdagmiddag houdt de GGD spreekuur in het splinternieuwe gezondheidscentrum.

lees verder

Campagne Trouwen tegen je wil

01 mei 2017

In Nederland worden jaarlijks een paar honderd kinderen, jongeren, vrouwen (of mannen) met of zonder kinderen achtergelaten in het buitenland, terwijl ze dachten op vakantie of familiebezoek te gaan. Na de vakantie blijft hun stoel op school leeg terwijl de rest van het gezin terugkeert naar Nederland. Ook worden jaarlijks een paar honderd jongeren door hun ouders, familie of omgeving gedwongen tot een huwelijk dat zij...

lees verder

GGD start campagne: ‘Wij vallen niet uit bomen!’

24 april 2017

GGD Drenthe start deze week met de voorlichtingscampagne ‘Wij vallen niet uit bomen’. De GGD wil Drentse inwoners en recreanten met deze campagne attenderen op eikenprocessierupsen en teken. De campagne draagt de naam ‘Wij vallen niet uit bomen’. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, vallen teken en eikenprocessierupsen namelijk niet uit bomen. De campagne start nu omdat eikenprocessierupsen en teken door de...

lees verder

Werking en verspreiding van jodium tabletten in Drenthe

23 april 2017

Vanwege recente berichtgeving in de media en ontwikkelingen over de jodiumprofylaxe vindt u hier vragen en antwoorden over de werking en verspreiding van de jodium tabletten. Staat uw antwoord er niet bij dan kunt u met ons contact opnemen.

lees verder

Tekort aan hepatitis A-vaccin in Europa

21 april 2017

Er is een tekort aan hepatitis A-vaccin in Europa. Dit komt door een grote vraag naar het vaccin; er is meer vraag naar het vaccin dan er wordt geproduceerd. De vaccins die nog op de markt zijn worden gegeven aan mensen die het hoogste risico lopen. Dit wordt zo geadviseerd door het RIVM en het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. GGD Drenthe sluit zich aan bij dit advies.

lees verder