Actueel

Online pesten: pak 't aan!

18 september 2017

Het begin van het schooljaar is hét moment om te werken aan een gezellige en veilige groep. Vandaag start de Week Tegen Pesten. In deze week staat het voorkomen en aanpakken van (online) pesten centraal. In Drenthe geeft de helft van de leerlingen op het voortgezet onderwijs aan dat ze weleens online of via hun telefoon gepest zijn.

lees verder

Stoppen met roken in oktober

06 september 2017

Wil jij stoppen met roken? Doe dan mee aan de 4e editie van Stoptober! Stoptober helpt je om 28 dagen niet te roken. Dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen is de kans 5x groter dat je blijvend stopt met roken. In de afgelopen jaren zijn al meer dan 150.000 stoppers jou voorgegaan. Ga ook de uitdaging aan!

lees verder

Consultatiebureau Emmen Rietlanden tijdelijk gesloten

14 augustus 2017

Het consultatiebureau Emmen Rietlanden is gesloten van dinsdagmiddag 22 augustus 2017 t/m maandag 18 september 2017 in verband met een verbouwing. Het inloopspreekuur komt in deze periode te vervallen. U kunt terecht bij het inloopspreekuur van het consultatiebureau aan de Boermarkeweg 58 in Emmen. Hier zijn inloopspreekuren op maandag van 13.00 – 13.30 uur en donderdag van 08.30 – 09.00 uur.

lees verder

‘Groentehapjes startpakket!’ voor ouders in Assen met kinderen van 4 maanden oud

31 juli 2017

Vanaf 28 juli 2017 ontvangen ouders met kinderen van 4 maanden oud een ‘Groentehapjes startpakket!’ op de consultatiebureaus in Assen. Het gaat om alle locaties: Molenstraat, Tuinstraat en Kloosterveen. Vanaf 4 maanden kunnen baby’s starten met wennen aan vaste voeding. Dit startpakket zit boordevol tips en tools die ondersteunen en helpen bij het wennen.

lees verder

Waterdrinkbekers voor kinderen van 9 maanden

24 juli 2017

Het consultatiebureau (onderdeel van het Centrum voor Jeugd en Gezin) en JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) deelt sinds deze maand speciale WaterDrinkBekers uit in de gemeente Midden-Drenthe. De bekers zijn voor kinderen van negen maanden oud en worden gedurende een jaar overhandigd aan de ouders.

lees verder

Kwaliteit Veilig Thuis Drenthe voldoende

18 juli 2017

Veilig Thuis Drenthe, onderdeel van GGD Drenthe, voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen. Dit bleek tijdens het laatste bezoek van de inspecties op 29 juni jl. Dit is goed nieuws, vindt ook Jan Bos (wethouder gemeente Emmen), die Veilig Thuis Drenthe namens het Dagelijks Bestuur van de GGD in zijn portefeuille heeft: “De inwoners van Drenthe kunnen rekenen op goede dienstverlening wanneer zij vermoedens hebben of ...

lees verder